Hlavní obsah

Divadlo Broadway odehraje jako poděkování zdarma šest představení pro zdravotníky

Děkovné gesto zdravotníkům se rozhodlo zrealizovat pražské divadlo Broadway, které odehraje celkem šest představení muzikálu Láska nebeská pro zaměstnance pražských nemocnic. Díky rozvolňování vládních opatření může divadlo pojmout až 500 diváků najednou. Vstupné budou mít zdravotníci zdarma jako poděkování za jejich práci během pandemie koronaviru.

Divadlo Broadway odehraje jako poděkování zdarma šest představení pro zdravotníky Video: Novinky

 
Článek

Po dlouhé divadelní pauze se nyní díky rozvolnění mohou na prkna jeviště opět vrátit herci, zpěváci a tanečníci. Znovu otevřít brány divadla se vedení Broadwaye rozhodlo zdravotníkům.

„Rozhodli jsme se tak proto, abychom nelenili a poděkovali zdravotníkům, kteří za nás nasazovali zdraví, čas a nervy. Zahrajeme pro ně šest charitativních představení od pondělí 31. května jako poděkování za to, co pro nás dělali a dělají. Všech šest představení je pro jednotlivé pražské nemocnice, začínáme Fakultní nemocnicí v Motole. Je to ryze a pouze pro lékaře, sestřičky a lidi z nemocnice,“ řekl Novinkám Oldřich Lichtenberg, producent představení a spolumajitel divadla.

Divadla jsou připravena začít

Kultura

Podle něj byl uplynulý rok pro divadlo velice smutný a náročný, možnost znovu odehrát představení, byť charitativní a nekomerční formou, je proto velkým osvobozením a úlevou.

Na diváky se těší také herečka Sandra Pogodová. „Už se diváků nemůžu dočkat, jejich reakcí. Každý herec vám řekne, jak příjemné je, když se ozve salva smíchu lidí. Přemýšlela jsem, že bych šla pomáhat do nemocnice, ale pak mi došlo, že bych jim tam jenom překážela. Takže alespoň tímto způsobem, skrze svoje řemeslo, jim můžu poděkovat. Jsem opravdu nadšená, je to nádherné poděkování a moc se těším, až dorazíte,“ řekla.

Divadelní svět Brno zve diváky do hlediště i online

Kultura

Zdravotníci se mohou těšit na plejádu známých herců a zpěváků, například Josefa Vojtka, Jana Čenského, Naďu Konvalinkovou nebo Danu Syslovou. Součástí muzikálu jsou pak písně Waldemara Matušky.

„Je to příběh vysokoškoláků, milostná komedie s duchem. Je to o tom, že mladík, který na začátku zemře při autonehodě, pak vystupuje jako duch a zjistí, že i po smrti je život krásný,“ uvedl scenárista a režisér Zdeněk Zelenka.

„Zatím se setkáváme s velkým poděkováním, že jsme si na zdravotníky vzpomněli. Teď se všichni modlíme, abychom od nich dostali i poděkování jejich velkým potleskem, že se jim představení bude líbit. To by nás potěšilo nejvíce,“ dodal Lichtenberg.

Samozřejmostí bude dodržení přísných hygienických opatření.

Páteční Noc kostelů otevře běžně nepřístupné památky po celém Česku

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám