Hlavní obsah

Diváci na Silvestra sledovali nejvíce Všechnopárty

Právo, Jana Perglerová

Poslední večer uplynulého roku se staly společníkem televizních diváků nejčastěji pořady vysílané na ČT 1. Nova, s výjimkou Silvestrovských Televizních novin (1,2 mil. diváků), a Prima u diváků s nabídkou pohořely.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Šíp

Článek

Stejně jako v roce 2014 ale zabodovala ve sledovanosti klasická estráda na TV Barrandov nazvaná Barrandovský Silvestr 2015. Estrády vyhledávají diváci spíše zralejšího věku. Tentokrát se dívalo půl miliónu lidí, což je na malou televizi úctyhodný výkon.

Jinak ale platil pro všechny televize lakonický komentář, který napsala v internetové diskusi o nabídce silvestrovských televizních pořadů divačka z Prahy: „Moc kecali a málo hráli.“

Diváci si nejčastěji pustili – nešlo však o pořady v pravém slova smyslu – tradiční půlnoční údery orloje, hymnu zpívanou na ČT 1 dětským sborem Boni pueri a následný přípitek ředitele veřejnoprávní televize Petra Dvořáka tentokrát ve stylu dětské StarDance (téměř 1,6 mil. diváků). Data o sledovanosti platí pro diváky starší patnácti let až do neomezeného věku.

Šíp stále lidi baví

Z pořadů se – stejně jako před rokem – těšil nejvyšší sledovanosti bavič Karel Šíp a jeho hosté Jiřina Bohdalová, Václav Kopta a Vincent Navrátil ve Všechnopárty (1,4 mil. diváků). Na ČT uspěly pamětnické Nezapomenutelné scénky (1,1 mil. diváků), anekdotové Do roka a do dna (milión diváků) i popůlnoční lidová veselice U muziky na Silvestra (926 tisíc lidí u televize).

Z pohádek dne si diváci nejčastěji pustili vpodvečer na ČT 1 časem prověřenou pohádku Lotrando a Zubejda z roku 1997, kterou natočil režisér Karel Smyczek podle scénáře Zdeňka Svěráka. K televizorům si kvůli ní sedlo 922 tisíc lidí.

Skoro 900 tisíc diváků si nenechalo ujít silvestrovské Zázraky přírody a tím žebříček deseti úspěšných silvestrovských pořadů končí. Všechny ostatní programy měly sledovanost nižší než půl miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám