Hlavní obsah

DiCaprio přivede ve filmu slavný Enron na buben

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leonardo DiCaprio bude s nejvyšší pravděpodobností hrát hlavní roli v připravovaném thrilleru z prostředí nažehlených límečků a miliónových podvodů. "Šikovní" účetní a krachy obřích firem určitě nepatří k tématům, která by byla pro českého diváka neznámá.

Článek

Společnost Warner Bros chce použít knihu reportéra New York Times Kurta Eichenwalda nazvanou Conspiracy of Fools, která příběh Enronu popisuje. Sheldon Turner z ní má udělat scénář.

"Kurt dokázal podat fakta tak, že se čtou jako thriller a je dobře, že to vypráví z pozice někoho z venku," domnívá se Turner. Podle něj se vzdálil  suchému pohledu na věc a proměnil to v psychologickou studii sledující, jak lidé reagují v tíživých krizových situacích.

Leonardo DiCaprio, který je právě na výsluní díky nominaci na Oscara za hlavní roli v dramatu Krvavý diamant, bude hrát nováčka, který přichází do Enronu a nestačí se divit tamějšímu způsobu práce. Postupně pochopí podivné metody účetnictví, o kterých vedoucí pracovníci raději mlčeli a které firmu Enron nakonec v roce 2001 dohnaly ke krachu. Jeden podobný hraný film o Enronu už existuje (televizní, s malým rozpočtem a bez hvězd), kromě něj byl natočen i dokument Enron: The Smartest Guys in the Room.

Reklama

Související témata:

Související články

Nominace na Oscara jsou venku

V úterý byly oznámeny nominace na Oscary, nejvýznamnější komerční filmové ceny. Na cenu za nejlepší film byly nominovány snímky Královna, Dopisy z Iwo Jimy...

Výběr článků

Načítám