Hlavní obsah

Devět dnů napříč Spojenými státy. Strhující román Lincolnova dálnice jako audiokniha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu devíti dnů v červnu roku 1954 se odehrává děj působivého a strhujícího románu Amora Towlese Lincolnova dálnice. Na jeho audioknižní podobě se herecky podíleli Daniel Bambas, Martin Písařík, Ondřej Brousek, Petra Špalková, Jan Vlasák a Otakar Brousek ml.

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Článek

Towles, autor bestselerů Pravidla zdvořilosti a Gentleman v Moskvě, nabízí opět mistrně vystavěný a s lehkostí napsaný román, od kterého se lze těžko odtrhnout. Je dojemným příběhem mladíka Emmetta Watsona a jeho malého bráchy Billyho, kteří míří přes Spojené státy za prchavým snem najít matku, jež je před řadou let opustila.

Emmett se vrací z polepšovny v Salinas, ale ve skutečnosti je to spíše chlapík čestné a spravedlivé nátury. Jejich otec zemřel, rodinná farma propadla bance a jemu vedle bratra zbývá jen automobil a tři tisícovky dolarů, které mu otec zanechal coby jediné bohatství.

Na cestě se k nim připojí dva jeho svérázní druhové z nápravného zařízení hnaní touhou po dědictví jednoho z nich, kteří se ne vždycky zachovají jako ideální kamarádi.

Na cestě narážejí na spoustu nástrah, úkladů a panoptikum postav a postaviček amerických padesátých let. Od podvodného kazatele, černošského válečného veterána, newyorské bordelmamá až po váženého akademika a profesora historie.

Osou příběhu je pak Lincolnova dálnice, první silniční tah tohoto druhu, který spojil napříč Ameriku od východu na západ a po němž od svých synů kdysi ujela i jejich matka.

Audiokniha Lincolnova dálnice je plná lidskosti i mírného humoru, překvapivých zvratů a je doslova zalidněná citlivě a výstižně prokreslenými figurkami nejrůznějších povah a životních osudů.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Lincolnova dálnice - Amor Towles

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám