Hlavní obsah

Děti ve Zlíně chtěly být jako Harry Potter

Právo, Jana Bílková
ZLÍN

Děti, které dorazily ve čtvrtek na zlínské náměstí Míru prožily Den plný kouzel. Své nástupce dokonce přišel podpořit sám Harry Potter.

Foto: Jana Bílková, Právo

"Harry Potter" ve Zlíně

Článek

Harry dopoledne i odpoledne tahal šátky z klobouku jak o život. Občas se spletl a místo žlutého vytáhl červený, ale to děti samozřejmě poznaly a daly to hlasitě najevo. Celou kouzelnickou atmosféru dokreslovala potterovská filmová hudba a kulisy školy v Bradavicích.

Vědomostní soutěže i dravci

Účastníci dostali do své karty zápis a šli si vyrobit svou vlastní hůlku. „Abrakadabra,“ zkoušel funkčnost malý školák. Ale bez výsledku. Ten balónek prostě na meloun nejde proměnit, někde se stala chyba. Včerejšek vyprodukoval tolik kouzelnických hůlek, že pokud jen desetina z nich bude fungovat, máme se na co těšit!

Asi nejtěžší byl vědomostní kvíz. „Já jsem četla všechny díly a zdaleka nevím všechno,“ komentuje jedna z dohlížejících průběh soutěže. Vy snad tušíte, jak se jmenovali rodiče Harryho, jaké je plné jméno Brumbála nebo co byl Harryho první vánoční dárek v Bradavicích?

Děti si zasoutěžily o ceny, hrály šachy s lidskými figurkami, viděly dravce (mezi nimi i Harryho sněžnou sovu Hedviku) a nechyběly ani pohádkové postavičky Žabka, Myška, Křemílek a Vochomůrka. „Jak se na to dívám, je nejvyšší čas skončit,“ řekl Harry kvečeru a odletěl na svém novém koštěti typu 1.0.

Reklama

Výběr článků

Načítám