Hlavní obsah

Depeche Mode budou mít v Praze českou předkapelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském koncertě britské skupiny Depeche Mode, který se uskuteční 30. července na výstavišti v Letňanech, se v úloze předskokana představí i domácí formace Lakeside X.

Foto: Depeche Mode

Plakát k pražskému koncertu Depeche Mode

Článek

Legendární kapela v čele se zpěvákem Davem Gahanem a skladatelem Martinem Gorem se oklepala z loňského předčasného skonu klávesisty Andyho Fletchera a letos vydala album Memento Mori, ke kterému vyrazila i na turné po americkém i evropském kontinentu.

Pro evropskou část svého koncertního tažení si DM vybrali berlínskou kapelu Hope, nicméně v Praze událost obohatí ještě vystoupení domácí formace Lakeside X.

„Je to pro nás samozřejmě velká čest a příležitost představit naši muziku spřízněnému publiku. Současně také velká zodpovědnost, vzhledem k tomu, že si nás vybrala sama kapela,“ komentoval to frontman a skladatel Janne Marvannen. „Netajíme se tím, že jsme fanoušky Depeche Mode, absolvovali jsme desítky koncertů, koneckonců při návratu z jednoho z nich jsme se kdysi rozhodli založit kapelu,“ dodal.

Foto: Lakeside X

Kapelu Lakeside X tvoří (zleva) Robert Broj (klávesy), Janne Marvannen (zpěv) a I. G. Dvorsky (bicí)

„Být s nimi na jednom pódiu je splněný sen. Současně je to ale také velká výzva, potvrzení, že jdeme dobrou cestou a impuls do další práce,“ doplnil klávesista Robert Broj.

Lakeside X mají na kontě už čtyři alba. To poslední s názvem Love disappears natočila vloni ve spolupráci s německým producentem Danielem Myerem a singly z ní bodovaly v německé alternativní hitparádě.

Memento Mori Tour je devatenáctým turné Depeche Mode a prvním po více než pěti letech. Poslední koncertní série Global Spirit Tour 2017–2018 byla dosud nejdelší a patřila k nejvýdělečnějším turné roku. Kapela během 130 koncertů v Evropě a Severní Americe zahrála více než třem milionům fanoušků. Memento Mori je patnáctým studiovým albem Depeche Mode.

Zpěvák Dave Gahan ze skupiny Depeche Mode: Byli jsme malý gang

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám