Hlavní obsah

David Koller, Richard Műller a Viki Olejárová zpívají Krylovu píseň k filmu Amnestie

Právo, jaš, kul

Krylova Pasážová revolta je titulní písní filmu Amnestie, který vstoupí do kin 14. listopadu, u příležitosti 30. výročí sametové revoluce. Nyní k němu vychází klip k písničce Pasážová revolta, který má na Novinkách.cz premiéru.

Videoklip k písni Pasážová revoltaVideo: Turner.cz

 
Článek

Pasážová revolta v podání Davida Kollera, Richarda Műllera a Viki Olejárové vznikala poněkud netradičním způsobem. Nejdříve se natočil klip a až pak se ve studiu nahrávaly vokály.

„Nejprve celou písničku nazpívala Viki Olejárová. Pak jsme s Davidem na její písničku vlastně dělali playback. Když se dotočil film, každý finálně natočil svůj part,“ popisuje Richard Műller.

„Celý koncept vymyslel Maroš Hečko, jeden z producentů filmu. Přišel už za námi s tím, že by rád udělal právě tuto konkrétní písničku symfonicky a že chce do ní i zakomponovat tóny Smetanovy Vltavy. Když vyslovil toto spojení, vůbec jsem neváhal. Bylo mi jasné, že právě u tohoto chci a musím být. Byla to rychlá, příjemná a doufám, že i užitečná práce,“ dodává Müller.

Foto: Michal Strasak

Na písni se podílel i David Koller.

Viki Olejárová doplňuje: „S Davidem jsme už zpívali společně jednu Krylovu píseň na koncertu pro Jána Kuciaka a Martinu v Bratislavě. Po čase se mi ozval, jestli bych neměla chuť s ním a s Richardem Müllerem nahrát titulní píseň k filmu Amnestie. Šlo o Pasážovou revoltu. Okamžitě jsem souhlasila, protože Kryl, Müller a Koller jsou legendy a mé srdcovky. Bylo mi ctí, na tomto projektu spolupracovat. Nikdy jsem neslyšela Krylovu píseň v tak velkolepém provedení. Husí kůži jsem měla skoro celé nahrávání…“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám