Hlavní obsah

David Koller odchází ze skupiny Lucie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zpěvák, hudebník a skladatel David Koller oznámil, že odchází ze skupiny Lucie. Sdělil to na svém Facebooku. Novinkám.cz informaci potvrdil jeho manažer Tomáš Staněk. Koller ještě odehraje se skupinou Lucie koncerty na letošním letním putovním festivalu Hrady CZ. Zbylí členové Lucie na svém facebookovém profilu ohlásili, že hodlají pokračovat dál, připravují nové album a oslavy čtyřicátin.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Koller

Článek

„Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní s Lucií bylo fajn a teď se chci věnovat především svojí kapele a rodině. Zdravím všechny fanoušky,“ napsal Koller na Facebook. V další zprávě dodal: „S Lucií ještě odehrajeme všechny koncerty do konce léta. Uvidíme se na Hradech!“

Podle manažera Staňka se nikdo z kapely k celé věci zatím vyjadřovat nechce. „Je to tak, jak je to napsané na Facebooku. Jiné informace nemám,“ uvedl.

Foto: Ondřej Pýcha

Skupina Lucie, zleva Robert Kodym (kytara, zpěv), David Koller (zpěv, bicí), Michal Dvořák (klávesové nástroje) a P. B. Ch. (baskytara)

Kapela uvedla, že se rozcházejí v dobrém a skupina bude bez Kollera dál fungovat.

Skupina Lucie vznikla v roce 1985. Založili ji kytarista Robert Kodym a baskytarista P. B. Ch. Koller přišel do sestavy později, přivedl ho klávesista Michal Dvořák. V roce 2005, když už byla skupina jednou z nejslavnějších v České republice, však odešel. Kapela přestala fungovat a na pódia se vrátila až v roce 2013, a to ve své nejsilnější sestavě: Koller, Kodym, P. B. Ch. a Dvořák.

RECENZE: Zkušená Lucie vzpomínala na časy zrání

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám