Hlavní obsah

David Bowie se zotavuje z operace srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Problémy, které britského zpěváka Davida Bowieho (57) donutily 23. června předčasně ukončit pražský koncert, byly vážnějšího rázu. Dva dny poté prodělal angioplastiku a nyní se po propuštění z nemocnice zotavuje u své rodiny ve svém newyorském domě.

Foto: Anna Čelouchová

Zaječí rukojeť hraběnčina paraplíčka.

Článek

"Jsem hrozně naštvanej, protože posledních deset měsíců turné bylo tak skvělých.  Nemohu se dočkat, až budu úplně v pořádku a vrátím se zase do práce Řeknu vám, že o tomhle žádnou píseň napsat nechci," uvedl Bowie ve svém prohlášení pro CNN ve čtvrtek s tím, že příští měsíc by měl už zase začít pracovat.

Po vystoupení  na festivalu v německéch Scheesselu 25. června byl okamžitě převezen na ošetření kvůli silným bolestem v hrudníku a rameni, které ho donutily předčasně ukončit i pražský koncert. Lékaři zjistili, že nejde o skřípnutý nerv, jak se předpokládalo, ale že Bowie má částečně ucpanou srdeční tepnu, což vyžadovalo okamžitou operaci. Provedli mu angioplatsiku. Začátkem týdne byl propuštěn z nemocnice do domácího ošetření a věnuje se rekonvalescenci. Kvůli operaci musel Bowie zrušit zbývajících 11 koncertů turné.

Související témata:

Výběr článků

Načítám