Hlavní obsah

Darren Aronofsky se vrátil k lidské psychice

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký filmař Darren Aronofsky se vrací k tomu, co mu jde nejlépe, tedy k filmu, jehož děj zásadně ovlivňuje lidská psychika. S ní velmi úspěšně pracoval například ve svých kritikou nejoslavovanějších snímcích Pí (1998), Requiem za sen (2000) a Černá labuť (2010).

Foto: ČTK

Režisér Darren Aronofsky je tu s dalším filmem.

Článek

Jeho nejnovější snímek s názvem Matka! se zaměří na příběh novomanželského páru, kterému začnou do života zasahovat velmi nepříjemní návštěvníci. Z první zveřejněné videoupoutávky je víceméně jasné, že opět půjde o něco na pomezí thrilleru a hororu.

Aronofsky se vrací k filmu tři roky poté, kdy měl premiéru jeho film Noe. Šlo nicméně o jeho první snímek, který nezískal převážně pochvalné kritiky a ani u fanoušků se mu příliš nevedlo.

Matka! by se tak mohla stát režisérovým návratem na výsluní. Ve filmu se totiž objeví hvězdné herecké obsazení v čele s Jennifer Lawrenceovou, Javierem Bardemem, Edem Harrisem a Michelle Pfeifferovou.

Snímek bude mít premiéru na festivalu v Benátkách a do našich kin se dostane 2. listopadu 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám