Hlavní obsah

Daniela Šinkorová: Štěstí se asi unavilo

Novinky, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Daniela Šinkorová získala Thálii za roli Zuzany v původním českém muzikálu Kristián, který vznikl v brněnském národním divadle. Porota přihlédla i k jejímu výkonu v karlínském muzikálu Chicago.

Foto: Michaela Mitáčková

Sběratelka Marie Václavínková u části své bohaté sbírky historických kočárků.

Článek

Publikum ji může vidět i jako Sugar v brněnském muzikálu Někdo to rád horké, v pražském Národním divadle vystupuje v Komikovi a v Divadle Broadway ve velké muzikálové show.

Při přebírání Thálie jste byla nelíčeně překvapená. To jste tak věřila tomu, že zase zvítězí pražský muzikál a "Kleopatra" Monika Absolonová? Že štěstí Brno mine?

Napadlo mě jedině to, že se štěstí asi opravdu unavilo, až sedlo na mě. Víte, proč to je? Já jsem rodilý pesimista.

Nominace mi udělala ohromnou radost, ale taky mám pravdomluvnou mámu, která mě od té doby po celé dva měsíce připravovala na to, že druhé místo je taky krásné. Ona je skvěla a připraví mě vždycky na všechno.

Zahrála jste si v novém seriálu České televize Nemocnice na kraji města. Chcete po tolika úspěšných muzikálech utéct k televizi a pak k filmu?

Zahrála jsem si, ale nechci odněkud někam utíkat. Spíš chci postupně zabírat víc a víc práce, víc těch hereckých škatulek... i když to je vlastně strašné slovo...

Nestačí mi dělat celý život stále to samé, lákají mě nové výzvy.

V konkurzu do seriálu jste uspěla před rokem a teď už je dávno hotový. Takže jaké výzvy vás lákají právě teď?

Muzikál je hrozně barevná práce, obnáší činohru, zpěv a tanec a já z toho budu ráda kdykoli dělat cokoli. Momentálně mě ale zaměstnávají hlavně muzikály.

Za týden mám premiéru americké hudební komedie, která se hraje devět let na Broadwayi. Jmenuje se Miluji tě, ale...

Když se tak rozhlížíte po dalších domácích příležitostech, vyhlédla jste si nějaký projekt, v kterém byste chtěla účinkovat?

Jistě a dokonce je velmi blízko. Zítra ráno mám totiž konkurz na West Side Story! Doufám, že uspěju. Třeba mi ta Thálie pomůže? A pak mám ještě domluvené angažmá v Plzni. Práce mám dost a těším se na všechno, co přijde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výroční ceny v televizi moc nelákají

Je nabíledni, proč se pořadatelé výročních uměleckých cen snaží dostat na televizní obrazovku v přímém přenosu: ceny, umělci i sponzoři získávají popularitu....

Výběr článků

Načítám