Hlavní obsah

Daniel Hůlka mění styl, pracuje s Michalem Pavlíčkem

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech letech vydá Daniel Hůlka v dubnu nové album Dílem já. Už to, že se při její přípravě spojil s kytaristou Michalem Pavlíčkem a textařem Saharou, ukazuje, že Hůlka nemíní zůstat stále v roli romantického pána démonů.

Foto: Archív RockOpera Praha

Kamil Střihavka v klipu Prokletí

Článek

Komu bude deska určená?

Nedělal jsem ji s tím, že by jich na někoho orientoval. Chtěl jsem natočit něco, za čím si stojím, abych měl čisté svědomí. Mně i Michala na tom rajcovalo, že je to změna, práce nás bavila a deska se nám líbí. Otázkou samozřejmě je, jak ji přijmou lidé.

Už jména spolupracovníků ukazují, že pronikáte do jiného světa. Myslíte si, že zmizíte ze stránek bulváru?

To se mi už asi nepodaří, vždycky si něco najdou nebo vymyslí, ale očekávám, že deska určitou změnu přinese. Setkávám se s jinými lidmi a doufám, že se na mě spousta lidí bude dívat jinak. Neberu to však jako drastický zlom, je to osobní a profesní vývoj.

Jak jste se dal dohromady s Michalem Pavlíček? Došlo k tomu při práci na muzikálu Excalibur?

Bylo to obráceně. Na desce jsme pracovali už před tím. Když jsme podepisoval smlouvu s Bontonem, tak jsme se s ředitelem Knoblochem bavili o tom, jakou muziku bych chtěl dělat. On navrhl Pavlíčka a já byl nadšenej. Vážím si ho, vyrůstal jsem na jeho muzice, čímž z něho nechci dělat dědečka, i když už má vnuka.

Kdy jste začal na desce pracovat?

Už před dvěma lety. Dělali jsme ji dlouho, protože deska vznikala na základě vzájemné  komunikace. Práce to byla náročná, ale dělala se dobře. Setkání s Pavlíčkem stálo za to, ať už se s deskou bude dít dál cokoli, i když by se neprosadila. Bylo to velmi pozitivní setkání. Michal byl vůdčí osobností, je autor většiny hudby, ale dobré bylo i tvůrčí setkání s Míšou Polákovou, která napsala čtyři písničky. Ona je zase mladší, jsme kolegové z divadla.

Nebojíte se, že desce uškodí, že vyjde krátce po záznamu z muzikálu Excalibur?

Nemyslím si to, protože CD Excalibur je výběrem písní z divadelního představení. Zpívá na něm více interpretů a já tam mám jen dvě písničky .

Chystáte koncerty?

Plánuji šňůru. Ale ta se uskuteční až na podzim, protože deska vychází až v dubnu. Pracujeme s Michalem na jeho přípravě, protože nám jde o to, aby hudba na živých vystoupeních zněla stejně jako na desce. Michal pro mě staví novou kapelu, protože po něm nemohu chtít, aby hrál v mé skupině. Na turné se mnou proto vystoupí stejně jako Sahara jako host. Nechci ale odehrát jen šňůru, jde mi o to udržet kapelu naživu, takže plánuji, že každá měsíc bychom odehráli pár koncertů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám