Hlavní obsah

Další show podle Pink Floyd, tentokrát v O2 Aréně s Hladíkem i Malátným

Novinky, Stanislav Dvořák

S různými projekty inspirovanými skupinou Pink Floyd se roztrhl pytel. Nedávno se v Praze zastavila Australian Pink Floyd Show a 31. října se v největším českém sále, O2 Aréně, představí česká multimediální show na pomezí koncertu a divadla The Wall.

Článek

"Multimediální show Filipa Benešovského je přesvědčivým a nekompromisním provedením hudby skupiny Pink Floyd, včetně všech scénických, zvukových a světelných efektů," tvrdí tiskový mluvčí projektu Ivan Rössler.

V představení The Wall hraje dvacetičlenný orchestr a navíc je přítomen ještě dětský sbor. Účastní se ho také řada známých tváří jako Michal Malátný z Chinasek, Roman Dragoun a Radim Hladík.

Replika zdi rozdělí arénu

Protagonistou projektu je muzikant Filip Benešovský, který se do desky The Wall zamiloval v patnácti letech. Protože Pink Floyd nikdy nevydali obrazovou podobu své show, rozhodl se ji rekonstruovat ve velkém stylu.

Představení má být rozděleno na dvě části. Mezi pódiem a publikem vyroste zeď ze speciálních replik tvárnic a rekvizity doplňují videoprojekce. Díky kvadrofonnímu zvuku má hudba "doslova rotovat sálem."

"Po stránce hudební přinášíme The Wall kompletní. Ve filmu Alana Parkera The Wall například chybí skladba Hey You, na studiové desce zase When The Tigers Broke Free atd. Snažíme se taky ukázat, že toto dílo je stále živé. Nepřehráváme The Wall. Snažíme se především zprostředkovat lidem obrovskou a oprávněnou Watersovu obavu z lidské nekomunikace," píše na internetových stránkách Benešovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám