Hlavní obsah

Další festivaly padají. Nebude Blues Alive ani Das Filmfest

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební festival Blues Alive, který se měl konat od 12. do 14. listopadu v Šumperku, je z důvodu koronavirových opatření zrušen. Nebude ani filmový festival Das Filmfest.

Foto: Lisa Gray

Bernard Alisson nepřijede.

Článek

“Je nám to moc líto, dlouho jsme doufali, že letošní – opět vyprodaný – ročník uspořádáme. Vymysleli jsme i novou podobu, která by festival za restrikcí platných v září umožnila. Bohužel se ale situace s pandemií zhoršuje a vládní opatření se neustále zpřísňují. I když jsme plánovali veškerá možná hygienická opatření, cítíme, že by bylo nezodpovědné nyní hazardovat se zdravím návštěvníků, účinkujících i technického personálu. Zároveň nám nejistota ohledně délky současného zákazu kulturních akcí neumožňuje festival připravit tak, aby splňoval naše přísná kritéria,” uvedl ředitel Blues Alive Vladimír Rybička.

Další ročník Blues Alive tedy proběhne od 11. do 13. listopadu 2021. Letošní vstupenky na příští rok nebudou platit, je nutné je vrátit v místě nákupu.

RECENZE: Chlast. Dánové kladou otázku, zda lze vydržet život střízlivý

Film

Filmový festival Das Filmfest letos na podzim rovněž nebude. Tradičně nabízí filmové novinky z Německa, Rakouska a Švýcarska.

„Rádi bychom se s vámi viděli dříve než za rok, proto pracujeme na přesunutí letošního ročníku na začátek roku 2021,“ slíbili pořadatelé v pondělí.

Jak poslouchat hudbu? Řada aplikací nabízí poslech také offline a zdarma

Mobil

Reklama

Výběr článků

Načítám