Hlavní obsah

CzechTek se údajně uskuteční na Domažlicku

– DOMAŽLICE

Pojedenácté se koná letos kultovní techno party CzechTek. Pořadatelé místo jejího konání tají. Anonymní zdroj ovšem Novinkám ve středu večer zaslal e-mailem informaci, že se koná v Holýšově na Domažlicku v prostorách bývalých kasáren. Stejná informace se objevila i na serveru www.techno.cz.

Foto: archiv město Mikulov
Článek

V e-mailu anonym podepsaný jako Milovník klidu uvedl, že v areálu bývalého vojenského prostoru večer parkovalo na 25 autobusů a desítky osobních aut, a to i se zahraničními poznávacími značkami.

Policie na místě

Operační středisko police v Domažlicích informace o přítomnosti autobusů potvrdilo, policisté prostor zkontrolovali. Nevědí však nic o tom, že by se na místě měla party o víkendu konat.

Policistům osádky autobusů sdělily, že na místě se jen zastavily, aby si odpočinuly, neboť míří dál. Uvedly, že jedou na sever Čech.

CzechTek svým pojetím navazuje na britské a francouzské undergroundové nekomerční taneční party, jež jsou nejvýraznějším představitelem subkultury posledních dvaceti let. Tvoří přímý protiklad ke komerčním akcím typu Creamfields, kde je jasně stanovena hranice mezi umělci a posluchači a která staví na fenoménu hvězda.

Návrat ke kořenům

Osou freetek parties, kam je volný vstup, jsou soundsystémy, tedy kočující volné komuny DJů, kteří společně vlastní autobus se zvukovou aparaturou, a dalších performerů. Podle neověřených zpráv má letošní CzechTek představoval návrat ke kořenů, má být undergroundovější.

Půjde prý o reakci na poslední dva tři ročníky, kdy na CzechTek ze zvědavosti přijížděli lidé, kteří jinak nemají zájem o subkulturu soundsystémů, ale chtěli být tzv. "in".

Předchozí ročníky se konaly vždy nejvýše 150 kilometrů od Prahy.

Anketa

Myslíte si, že by CzechTek měl zůstat v undergroundu?
Ano
66,7 %
Ne
17,1 %
Nevím
16,2 %
Celkem hlasovalo 795 čtenářů.

Reklama

Související články

Na místě CzechTeku se horečně uklízí

Na místě konání největší technoparty pod širým nebem v Česku CzechTek - v Ledkově u Kopidlna- se v neděli intenzivně uklízelo. Vše nasvědčuje tomu,...

Organizátorům CzechTeku hrozí vysoká pokuta

Pořadatelům CzechTeku hrozí, že dostanou až dvoumilionovou pokutu od hygieniků, kteří připravují správní řízení. Důvodem má být podle ČTK skutečnost, že nikdo...

Výběr článků

Načítám