Hlavní obsah

ČT pozmění prodej práv ke svým pořadům, dohodla se s ÚOHS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize musí při prodeji práv ke svým pořadům vyhlašovat řádná výběrová řízení. Zatím to nedělala a podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) to nebylo správné. Úřad se zabýval sporným prodejem autorských práv pro DVD verzi seriálu Třicet případů majora Zemana kvůli podezření z nedovolené veřejné podpory.

Článek

S televizí se teď dohodl, že dosavadní systém prodeje změní, řekl v pondělí místopředseda ÚOHS Kamil Rudolecký.

Smlouvu o šíření DVD se seriálem o majoru Zemanovi uzavřela Česká televize s firmou Český film Praga. Schválila ji i Rada ČT, odmítla přitom návrh radního Petra Uhla, který chtěl, aby rada požádala o prověření prodeje právě antimonopolní úřad. 

Systém, který televize používala, tedy oslovení několika firem, ale bez řádného tendru, podle Rudoleckého nebyl zcela špatný. "Nejde říct, že by ta cena, za kterou to prodávali, nasvědčovala veřejné podpoře," míní.

Přesto ÚOHS našel několik sporných míst a televizi navrhl, aby je upravila. Televize s tím souhlasila a zapracuje veškeré připomínky ÚOHS, doplnil Rudolecký. Úřad tak s televizí nezahájí správní řízení, stačí mu právě změna pravidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám