Hlavní obsah

ČT odvysílala ceny Trilobit, kde sama obdržela anticenu Citron

Během udílení méně známých cen Trilobit, které moc diváků nesleduje, došlo o víkendu na ČT art ke slušnému trapasu. Porota cen, které vysílá Česká televize, dala České televizi anticenu Citron.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Místopředseda poroty Vladimír Just a moderátorka Světlana Witowská (vpravo)

Článek

Citron padl za „dramaturgický plán hrané seriálové tvorby na rok 2022”.

Podle organizátorů dělá veřejnoprávní ČT to, co mají dělat komerční televize. Množství nových seriálů, především standardních detektivek a podobné oddechové zábavy, je v poslední době dost nápadné.

„Televize veřejné služby nemá za peníze koncesionářů dělat to, co jim komerční kanály poskytují za své. Proto nemá smysl bojovat o téhož diváka a na témže hřišti, na kterém se mezi sebou utkávají televize existenčně závislé na počtu uhranutých diváků – například bezduchými imitacemi zahraničních kriminálních seriálů. Dramaturgickému výhledu na rok 2022 však právě takové seriály dominují. Předloňský Most! či nedávný Ochránce jsou názorné příklady dlouho vyhlížených vlaštovek, které nové jaro na Kavčí Hory ani letos nepřinesou,” uvedla porota.

Ceny uděluje a vyhlašuje Český filmový a televizní svaz FITES. O udělení cen rozhoduje porota, kterou jmenuje Výkonný výbor FITES.

Knihy vás mohou urazit, varuje univerzita studenty. Hlavně pozor na Orwella a Becketta

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám