Hlavní obsah

Cotatcha Orchestra sveze štědrého dárce pro album ve ferrari

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Big band Cotatcha Orchestra je šestnáctičlenný soubor, který spojuje špičkové jazzmany a vycházející hvězdy české, moravské, ale i slovenské a rakouské jazzové scény se zázemím ve městě pod Špilberkem. Za šest let své existence urazil dlouhou cestu. Nyní se však rozhodl pro největší krok.

Foto: Cotatcha Orchestra

Jiří Kotača

Článek

V listopadu vydají své debutové album Bigbandová elektronika. K tomu však o pomoc žádají všechny milovníky jazzu. Kapela, kterou před šesti lety založil trumpetista Jiří Kotača, je složená z předních hráčů mladé generace české, ale také rakouské a slovenské jazzové scény, nadšených pro objevování nových hudebních světů. Cesta kapely k připravovanému albu s elektronickou hudbou vedla přes mnoho různých projektů – od poct jazzovým velikánům Thadu Jonesovi a Duku Ellingtonovi přes turné s nizozemským trombonistou Iljou Reijngoudem až po aranžmá českých barokních koled provedených se španělskou vycházející hvězdou - zpěvačkou Mar Vilaseca.

Nyní přichází s vlastní tvorbou s názvem Bigbandová elektronika, za kterou skladatelsky stojí kromě kapelníka Jiřího Kotači, pianisty Jiřího Levíčka především Martin Konvička. V případě Cotatcha Orchestra se k síle velkého jazzového orchestru ještě přidává škála možností elektronické hudby, která podporuje a posiluje výslednou emoci a svou přítomností přenáší celek do současného moderního světa.

„Bigbandová elektronika není jen lichým pokusem o originalitu, elektronická hudba už dlouho prostupuje všechny žánry a bylo na čase ji seznámit i s big bandem,“ říká bandleader Jiří Kotača.

Křest v listopadu

Album se chystají vydat pod americkým vydavatelstvím PARMA Recordings. Zvukovým mistrem bude na Grammy nominovaný Jan Košulič. I když se křest uskuteční až v listopadu na pódiu divadla Husa na provázku v Brně, už nyní se muzikanti rozhodli oslovit nejen své fanoušky, aby se do projektu zapojili zakoupením vstupenek v crowdfundingové kampani. Lákají však i na další ceny.

„Chtěli jsme si s odměnami vyhrát a nabídnout nejenom tradiční hudební odměny, jako jsou CD nebo digitální verze alba, ale také odměny částečně spjaté s našimi kořeny a naší hudbou. Proto jsme mezi odměny zařadili i degustaci ve vinném sklepě v jihomoravské vesnici, odkud pocházím, nebo exkluzivní koncert našich sólistů v oceňovaném brněnském baru Atelier. Největší šíleností jako odměna je však projížďka ve ferrari za zvuku singlu A Very Old Lady Driving A Ferrari. Vše je připraveno, vaše podpora nám to umožní dotáhnout do konce,“ doufá Jiří Kotača.

Reklama

Výběr článků

Načítám