Hlavní obsah

Comeback roku. Michal Penk se vrací na pódia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Penk je zakladatelem skupiny Lucie a sólový zpěvák výrazných poprockových písní. Hvězdou byl na přelomu osmdesátých a devadesátých let, potom jej však potíže s drogami ze scény vyhnaly. Nyní se vrací, v Praze vystoupí po devětadvaceti letech. Se svou skupinou Reborn 23 se představí v pátek 22. září na Občanské plovárně v rámci Prague Open Air. Vstupenky jsou stále k mání.

Foto: Adela Tauscherova

Michal Penk jde do další etapy své pěvecké dráhy

Článek

Penk se na pódia vrátil už letos v březnu, kdy v Košicích odehrál spolu s kapelami Škwor a Lucie trojkoncert. Následně pracoval jako jeden z autorů hudby na muzikálu Troja a plánuje i své samostatné koncerty. Na svůj návrat se chystal řadu let.

„Od roku 1995, kdy jsem produkoval a nahrával sólovou desku Terezy Pergnerové nazvanou Rachot a některé písně na ní byly o boji s drogami, mám k psaní textů na toto téma averzi. Bylo to navíc období, kdy jsem na tom byl hodně zle. Důležité je podle mě napsat dobré písně s věrohodným obsahem. Já se o to už pokusil na albu Tancuj zbožně, které vyšlo v roce 2013. Teď chci být důslednější,“ řekl Penk v rozhovoru pro Novinky v roce 2019.

Foto: Adela Tauscherova

Michal Penk

V Praze ho doprovodí kapela Reborn 23, ve které s ním účinkuje například bubeník Tomáš Waschinger, se kterým ho pojí působení v první sestavě skupiny Lucie.

Na pražském koncertě zazní i jeho hity O bláznech, Zkus cítit, Vzývám dárce lásky, ale i skladby z alba Tancuj zbožně.

Zpěvák Michal Penk: Napsal jsem nové písně. S drogami je to ale dlouhodobý boj

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám