Hlavní obsah

Colours slibují 54 zahraničních hvězd world music, rocku i soulu

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební festival Colours of Ostrava, který proběhne 17. až 20. července v areálu Dolních Vítkovic, představil další jména z letošního programu. Je to například zpěvák John Newman, dánský multiinstrumentalista Trentemoller nebo americký zpěvák Charles Bradley.

Foto: colours.cz

John Newman

Článek

Britský nováček John Newman o sobě dal vědět singlem Love Me Again a debutovým albem Tribute, za které získal dvě nominace na Brit Awards. Vychází z popu a soulu.

„Je senzací této sezóny, získat ho nebylo vůbec snadné, podařilo se to i díky tomu, že ho řešíme už od července,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Dán Trentemoller si zase libuje v elektronice, inspiruje ho také krautrock, post punk, folk, klasika i pop. Má za sebou třeba soundtracky k filmům Divoši a Kůže, kterou nosím.

Do světa klasického soulu a funku, jaký se hrál v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století, pozve americký zpěvák Charles Bradley, který už jen svým zjevem připomíná Jamese Browna.

Plant, Zaz, MGMT, Seasick Steve...

Svérázným samorostem je americký bluesman, kytarista a zpěvák Seasick Steve, dále do Ostravy zavítá islandská zpěvačka Emiliana Torrini a francouzská senzace Shaka Ponk.

Foto: Sony Music

Zaz vystoupila loni na Colours of Ostrava.

Celkově pořadatelé slibují 54 zahraničních kapel, zhruba třetina spadá do world music. Již dříve byli ohlášeni Robert Plant, Zaz, MGMT, The National nebo Bastille.

Celkově pořadatelé slibují 54 zahraničních kapel, zhruba třetina spadá do world music. Již dříve byli ohlášeni Robert Plant, Zaz, MGMT, The National nebo Bastille.

Zlata Holušová dodala, že vzniká nové stanové městečko u Slezskoostravského hradu, které bude fungovat celý týden, tedy už před hlavním programem. Festival na rozdíl od minulých ročníků oznámí konkrétní dny, kdy vystupují jednotlivé hvězdy, a spustil předprodej jednodenních i čtyřdenních vstupenek na stránkách www.colours.cz. Nabízí zvýhodněné rodinné vstupné a děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám