Hlavní obsah

Colours 2021: Potvrdili The Killers i Youssou N´Dour

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Colours of Ostrava letos v červenci neproběhne, ale světové hvězdy už teď potvrzují účast v roce 2021.

Foto: Colours of Ostrava

Zpěvák Youssou N´Dour

Článek

Americká rocková skupina The Killers už chystá novou desku Imploding the Mirage, aby ji mohla v roce 2021 zahrát v Ostravě. Má za sebou 28 miliónů prodaných nosičů a řadu cen.

Jedna z největších hvězd world music 20. století Youssou N´Dour přijede do Ostravy s kapelou Le Super Étoile de Dakar. Youssou N´Dour v podstatě vynalezl novodobý městský styl mbalax, složil více než pět set skladeb, natočil nespočet alb, získal cenu Grammy a mnoho dalších. Jako jeden z mála afrických zpěváků je znám i širokému popovému publiku.

„Jsem ráda, že se takto rychle daří potvrzovat účinkující na příští rok. Vedle hlavních hvězd se zároveň začíná plnit i program žánrových scén,” uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová. Až z Austrálie tak dorazí do Ostravy indie-folkaři Sons of the East. Na Drive stage zahrají ruští gypsy punk folk street alko-hardcoroví The Hatters, americký mistr hry na pedal a lap steel Roosevelt Collier a trio z izraelské pouště Anna RF.

Již dříve potvrdili účast také Martin Garrix, Wardruna, Tones and I, Dubioza Kolektiv, Bakermat a Fatoumata Diawara. Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2021 v oblasti ostravských Dolních Vítkovic.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám