Hlavní obsah

Coldplay se po dvaadvaceti letech spolupráce soudí se svým manažerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská kapela Coldplay loni v tichosti ukončila spolupráci se svým manažerem Davem Holmesem. Ten ji nyní zažaloval kvůli porušení smlouvy. Obě strany předtím spolupracovaly dvaadvacet let.

Foto: Warner Music

Skupina Coldplay existuje od roku 1997.

Článek

Magazín Variety uvádí, že předmětem soudního sporu je smlouva, kterou skupina s Holmesem uzavřela. Žádné další informace ohledně právních kroků ze strany zástupců kapely nebyly poskytnuty.

Coldplay se během spolupráce s Holmesem stali jednou z nejslavnějších a nejúspěšnějších světových skupin. Jejich fanoušci si zakoupili více než sto milionů kopií jejích alb. Tři desky skupiny jsou v padesátce nejprodávanějších ve Velké Británii a na kontě má sedm cen Grammy.

Magazín Variety připomněl rozhovor z roku 2018, v němž Holmes vzpomínal, jak dal v roce 2000 své matce kopii desky Parachutes a řekl jí: „Právě jsem začal pracovat s touhle kapelou. Bude tak velká jako U2.“ Dodal, že to tenkrát prostě věděl.

V roce 2024 se Coldplay vydají na evropskou část svého turné. Vystoupí mimo jiné ve Francii, Itálii, Finsku, Rakousku či Německu. V České republice žádný koncert ohlášen nebyl. Kapela naplánovala, že se ve velkých evropských městech zastaví vždy na nejméně dva koncerty.

Zpěvák a kytarista Chris Martin, kytarista Jonny Buckland, baskytarista Guy Berryman a bubeník Will Champion se setkali jako studenti na University College of London. Kapelu dali dohromady v roce 1997.

Coldplay ohlásili poslední album své kariéry

Kultura

RECENZE: Coldplay chtějí víc, ale váhají

Kultura

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám