Hlavní obsah

Co chystá Clapton do Prahy? Kokain i Laylu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert geniálního "Slowhanda" se už blíží. Clapton právě odehrál několik koncertů v Německu a dalších evropských státech a 20. července se poprvé představí Praze. Podle zahraničních recenzí se máme na co těšit. Nebude prý chybět ani Layla a Cocaine.

Článek

Recenzent německého Spiegelu uvádí, že zvuk současné Claptonovy kapely, která se skládá i z několika nových tváří, je mnohem rockovější než v minulosti. Jako vrcholy vystoupení jmenuje např. skladby After Midnight, Layla, Cocaine, Crossroads a Wonderful Tonight.

Jiné zahraniční servery píšou také o Bell Bottom Blues, Let It Rain a Nobody Knows You When You're Down And Out. Clapton samozřejmě hraje i věci z poslední desky Back Home, ale celkově naprosto převládají staré hity.

Perlička na závěr - s Claptonem v současnosti hraje také o více než generaci mladší fenomenální kytarista Derek Trucks. Podle některých novinářů je to "nejlepší současný slide-kytarista". Jinak vystupuje hlavně s americkou legendou Allman Brothers a také s vlastní kapelou Derek Trucks Band.

Anketa

Jakou z písniček, které Clapton nyní hraje, máte nejraději?
After Midnight
8 %
Layla
49,1 %
Cocaine
14,6 %
Crossroads
5,9 %
Wonderful Tonight
17,3 %
Bell Bottom Blues
2,5 %
Let It Rain
2,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 591 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám