Hlavní obsah

Chýlková a Vávra prodávají v nové komedii chatu

Novinky, Stanislav Dvořák

V červenci vstoupí do kin česká komedie Chata na prodej, která zkoumá rodinné vztahy, přesněji jejich vyčpělost, hádky a úskalí rodinných srazů. Hlavní role mají Ivana Chýlková, David Vávra, Jan Kačer, Judit Bárdos či Jana Synková.

Chata na prodejVideo: Cinemart, .

 
Článek

Příběh sepsali Lucie Bokšteflová a režisér Tomáš Pavlíček. Rodiče v něm prodávají starou chatu. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) rozhodne udělat poslední rodinnou slezinu, což může mít vážné následky.

Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) rodinné akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s jeho přítelkyní (Judit Bárdos). Jediná babička (Jana Synková) má opravdový zájem o rodinu, ale pokládá všem až příliš upřímné dotazy. Dcera (Tereza Voříšková) o sobě pochybuje a na chatu pozve svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se na rodinný výlet naivně těší - vtom se senilní děda ztratí v lese.

Foto: Cinemart

Chata na prodej

„Chata na prodej je rodinná komedie z chatařského prostředí s hvězdným hereckým obsazením. Vlastní zážitky, z nichž jsme při tvorbě scénáře vycházeli, pak jednotliví herci obohatili o vlastní pohled a rodinné zkušenosti. Vznikl tak tvar, který je nejen zábavný, ale současně i velmi živý a upřímný. Humor se prolíná s nostalgií, k níž podzimní krajina a zvuk songů ze staré sbírky gramofonových desek vybízí. V druhém plánu se však divák doví leccos o vztazích a situacích, ve kterých se sám denně ocitá,“ uvedli producenti filmu Tomáš Michálek a Jakub Mahler.

„Občas se víkend strávený s rodinou může snadno proměnit v dobrodružství či absurdní drama, což tuší asi každý z nás. S výjimkou malých dětí jsou v rodině, jejíž patálie film sleduje, zastoupeny snad všechny věkové generace se svými specifickými radostmi i problémy. Proto si myslím, že film vychází vstříc poměrně široké divácké skupině. Zvlášť proto, že na ony radosti i problémy film nazírá s humorem. Protože věříme, že náš film není pouze zábavný, ale rovněž kvalitní a originální, komunikujeme v této době s domácími i zahraničními festivaly,“ dodali.

Reklama

Výběr článků

Načítám