Hlavní obsah

Chinaski na Colours of Ostrava spojili proudy, Niall Horan rozdováděl mladé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně neměli na letošních Colours of Ostrava být. Nakonec spojili přítomné diváky v mnohatisícový dav, který s nimi bez ohledu na hudební priority jednotlivců zpíval všechny jejich tuzemské hity. Chinaski se totiž ukázali být skvělými náhradníky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hlavní hvězda večera, skupina Chinaski.

Článek

Když ve středu večer pořadatelé dvacátého ročníku festivalu Colours of Ostrava oznámili, že kvůli nemoci nepřijede britská zpěvačka Ellie Gouldingová, jedním dechem dodali, že narychlo do čtvrtečního programu angažovali právě Chinaski.

Ti v podstatě podle očekávání spojili co do hudebních preferencí pestré publikum, které s nimi na Liberty Stage zpívalo o ročníku 1970, o každém ránu plném vzpomínek, lásce k vínu či punčocháčích. Na jejich koncert přišla většina z odhadem čtyřiceti tisíc v Dolních Vítkovicích přítomných fanoušků.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kavinsky vystoupil před půlnocí.

V programu obsadili čas původně vyhrazený pro koncert Francouze Kavinského, jenž se zase přesunul na místo Gouldingové. Vystoupil tedy před třiadvacátou hodinou a ty, kteří v areálu zůstali, rozpohyboval zaměnitelnou směsí elektronické hudby a housu. Pódium rytmicky osvěcoval světelný park a ti, kteří měli chuť, se oddali robotickému tanci.

Foto: Aleš Honus, Právo

Českou scénu dobře reprezentovala kapela Prago Union spojená s dechaři.

V mírné nadsázce lze nicméně čtvrtek nazvat českým dnem. Odpoledne ho skvěle se svou kapelou zahájila Ewa Farna a na ni též v dobré formě navázala skupina Prago Union spojená s dechovou sekcí pojmenovanou Krotitelé dechů. Na Full Moon Stage zase vystoupila talentovaná zpěvačka Nika, nový ostravský objev. Letos spolu s Nikol Bókovou získala Cenu Jantar v kategorii Populární hudba.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravská naděje, písničkářka Nika.

Pozornost fanoušků se také soustředila na vystoupení Nialla Horana a Jacoba Colliera, v obou případech na hlavní scéně. Prvně jmenovaný Ir nabídl milý, leč trochu nevýrazný pop. Vytáhl si přitom do prvních řad nejmladší dívky, které v tu chvíli v areálu byly a které mu na kartony a listy papírů napsaly a ukázaly spoustu žertovných i vážně míněných vzkazů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Niall Horan oslovil nejmladší část publika.

Brit Jacob Collier ve svém výtečném vystoupení ukázal, že v hudbě lze dnes spojit cokoli, a úplně nejlepší je, když se to dělá s rozmyslem a záměrem. Takové byly jeho skladby, celé vystoupení si řeklo o pozornost těch, kteří v muzice hledají více rozměrů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Fanynky, které si počkaly na Nialla Horana.

Program letošních Colours of Ostrava je rozeset na dvacet jedna scén. Kromě hudebního na nich probíhá i diskusní fórum Meltingpot, na němž besedují výrazné osobnosti z různých oborů.

Reklama

Výběr článků

Načítám