Hlavní obsah

Chinaski chtějí s novinkou Rockfield do velkých hal

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kapela Chinaski přesune turné k albu Rockfield i do hal. Původně to prý neměla v plánu, ale zájem fanoušků je velký. Chtějí hrát v Praze 1. 12. (Forum Karlín), v Brně 10. 12. (DRFG Arena) a v Třinci 8. 12. (Hala Werk).

Chinaski - Láska a hvězdyVideo: CHINASKI

 
Článek

„Chinaski hráli loni samostatný halový koncert v O2 aréně, na kterém se sešlo neuvěřitelných 16 000 lidí. Proto jsme další halu letos neplánovali. Náš názor však změnil obrovský úspěch, který kluci zažívají s vydáním novinky Rockfield. Fanouškům za obrovský zájem, slyšet kapelu v těch největších prostorách, děkujeme,“ říká booking agentka kapely Hana Petřinová.

„Podrobnosti o vzhledu scény, speciálním programu nebo hostech kapela bude zveřejňovat postupně v dalších měsících jako překvapení,“ doplňuje Petřinová.

Chinaski také zveřejnili nový videoklip k písničce Láska a hvězdy. „Celé je to hodně metaforické. Naši hrdinové jsou dva mladí osamělí lidé oblečení ve skafandrech, které symbolizují jejich izolovanost. Videoklip je samozřejmě o lásce, ale také o tom, že určité zážitky člověka prostě netěší, pokud je nemá s kým sdílet,“ vysvětluje režisér klipu Jaroslav Kašík.

Největším oříškem prý bylo sehnat skafandry a pomohla náhoda. „V dopravní zácpě jsme naladili zpravodajské rádio, kde běžel rozhovor s šéfem České kosmické kanceláře. Zaujalo mě, že v Česku máme takovou instituci, a řekl jsem si, že by snad alespoň mohli vědět, kde sehnat dva astronautické skafandry,“ popisuje produkční klipu Jaro Vacek.

„Nakonec Milanu Halouskovi z Czech Space Office patří naše veliké díky za to, že nás propojil s kosmickou kanceláří v sousedním Německu, kam jsme se pro ně vypravili do malého vesmírného muzea poblíž Chemnitzu,“ doplňuje.

Lístky na turné seženete v síti Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám