Hlavní obsah

Charita v TV: příjemná i vtipná

Novinky, Eva Zajíčková, ATO - Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní Dobročinná akademie aneb Paraple 2003, kterou na ČT 1 moderoval Zdeněk Svěrák, dokázala, že charitativní akce pojatá jako zábavný večer může být příjemná i vtipná, a ne sentimentální, anebo pouťově ryčná.

Foto: Heřmánek Karviná

Karvinský Heřmánek je jednou z organizací, která dostane dotaci.

Článek

Úlevné zjištění je, že v televizním zábavném pořadu se může objevit humor, který se nesnaží zarputile mámit z publika záchvaty hýkání, a lidé se přesto smějí. Protože ale většina diváků dala přednost jinému programu, tak o něj přišla.

Proti oblíbené novácké soutěži Chcete být milionářem? měl asi pořad s podtitulem charita pramalou šanci. Bezmála polovina publika (2,05 miliónu lidí), se raději dívalo na hráče, které bezprostředně ohrožovalo náhlé zbohatnutí, než na postupně rostoucí konto Paraple (na konci pořadu na něm bylo více než milión korun).

Dobročinnou akademii si vybralo 8,5 % diváků, tedy zhruba 350 tisíc lidí. Zhruba o sto tisíc diváků dalo přednost třetímu dílu amerického dokumentárního cyklu o přírodě Evoluce, který vysílala ČT2, a téměř 31% diváků, (1,2 miliónu lidí) sledovalo německý romantický film Padající hvězda na Primě.

Anketa

Dali jste přesnot Milionáři před Parapletem?
Ano
20 %
Ne
32 %
Dívali jsme se na jiný pořad, nebo televizi nesledovali
48 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 25 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám