Hlavní obsah

Četba je balzám na duši, lákají Knižní lázně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blahodárný vliv četby na duševní zdraví, navíc ve zdravém prostředí, nabízejí Knižní lázně, které v pátek začínají v Mariánských Lázních.

Foto: Knižní lázně

Antonie Formanová je letošní ambasadorkou Knižních lázní.

Článek

Na hlavní lázeňské kolonádě budou pro lidi připraveny nejen knihy, ale také autorská čtení, divadelní představení a koncerty. Radnice v rámci zahájení knižního jarmarku udělí za dlouhodobou popularizaci města čestné občanství spisovateli Vladimíru Páralovi, který v srpnu oslaví 90. narozeniny.

Ambasadory Knižních lázní jsou letos herečka Antonie Formanová, spoluautor scénáře filmu Okupace a tvůrce komiksů Vojtěch Mašek a spisovatel a držitel Ceny Jiřího Ortena a dvou cen Magnesia Litera Marek Šindelka. Letošní novinkou je pilotní ročník Letní školy psaní pro začínající autory a autorky.

Lekce Autorská laboratoř se ujme básník, překladatel, držitel Ceny Jiřího Ortena a dvou cen Magnesia Litera Radek Malý, redaktorka z nakladatelství Paseka Barbora Klimtová poskytne „návod“, Jak dostat rukopis do nakladatelství, a téma (sebe)propagace přiblíží Jakub Pavlovský, knižní influencer a moderátor pořadu Záložka.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám