Hlavní obsah

Českého lva doprovodí 6. března hudba skupiny Hm…

Udílení Českých lvů bude 6. března večer doprovázet hudba skupiny Hm…, jež často spolupracuje s filmaři. Ceremonie proběhne bez veřejnosti v přímém přenosu ČT1.

Foto: Smart Com.

Kapela Hm...

Článek

Kapelník Hm...  Marek Doubrava složil mimo jiné hudbu k animovanému filmu Lajka nebo zatím neuvedenému filmu Prvok, Tečka, Šampon a Karel a s kolegou Viktorem Ekrtem napsal hudbu k pohádce Čertí brko. Pracoval také pro inscenace v divadle Minor, Národním i Dejvickém divadle.

Ekrt se jako mistr zvuku podílel na snímcích Odcházení, Díra u Hanušovic nebo Skleněný pokoj a seriálu Zkáza Dejvického divadla. České lvy dostal za zvuk filmů Alois Nebel a Masaryk. Členy skupiny jsou i baskytarista a hráč na dechové nástroje Filip Nebřenský a zpívající bubeník Jaroslav Noga.

Foto: Bontonfilm

Stanislav Majer a Petra Špalková ve filmu Krajina ve stínu

„Máme mezi nominovanými kamarády, tak se těšíme, že by některé fanfáry mohly být nejen slavnostní, ale i osobní,” řekl Marek Doubrava. Při slavnostním ceremoniálu navíc sestavu Hm… posílí přední český pozounista, skladatel a aranžér Jan Jirucha.

Kvůli pandemii se mohou do Rudolfina dostavit jen nominovaní umělci, tvůrčí tým a moderátor Václav Kopta. Režii bude mít Michael Čech. Nejvíc nominací má letos historické drama Bohdana Slámy Krajina ve stínu.

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Krajina ve stínu

Český lev

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám