Hlavní obsah

Česká výstava streetartových děl pod Eiffelovkou

Kolem českého velvyslanectví ve Francii, které se nachází pod pařížskou Eiffelovou věží, vyrostla česká výstava streetartových děl. Za uměleckým projektem nazvaným Galerie Le Mur – Liberté et énergie stojí kurátor Pavel Šťastný se svým týmem.

BEZ KOMENTÁŘE: Pod Eiffelovou věží v Paříži vyrostla česká výstava streetartových dělVideo: Robin Suchánek

 
Článek

Společná malba mladých umělců Lenky Brázdilové, Pavly Šťastné, Oskara Šťastného a studentů Školy a Akademie Michael má délku padesát metrů. A vznikla u příležitosti současného předsednictví České republiky v Radě Evropské unie.

Foto: Robin Suchánek

Společná malba mladých českých umělců měří padesát metrů.

„Rád bych, aby české předsednictví dalo Evropě novou energii, a kultura je toho nedílnou součástí. Proto realizujeme tak velkou malbu na plot naší ambasády. Výtvarník Pavel Šťastný mnohokrát zpracovával témata Václava Havla, takže bylo hned jasné ho pověřit realizací díla,“ uvedl český velvyslanec ve Francii Michal Fleischmann.

Kvůli vysokým teplotám pracovali výtvarníci zejména ve večerních a nočních hodinách.

„Část výstavy se malovala v České republice a část se domalovala přímo v Paříži. Jedním z témat je slogan českého předsednictví Evropa jako úkol, což je myšlenka prvního českého prezidenta Václava Havla,“ řekl kurátor projektu Pavel Šťastný, který je mimo jiné autorem loga Občanského fóra.

Byl také kurátorem společné malby na Lennonově zdi v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám