Hlavní obsah

Ceny MTV za videoklipy ovládla Lady Gaga v hovězím

Novinky, Stanislav Dvořák

Bad Romance od americké popové zpěvačky Lady Gaga je videoklipem roku, alespoň tak rozhodli na MTV, kde se každoročně rozdávají tyto video ceny. Dohromady Lady Gaga sesbírala osm ocenění a na jejich udílení v Los Angeles se věčná provokatérka dostavila v šatech, které vypadaly jako kusy hovězího masa.

Lady Gaga ovládla ceny MTVVideo: ČTK

 
Článek

Lady Gaga dostala ceny za nejlepší ženské video, popové video, taneční video, choreografii, střih a režii, za spolupráci s Beyoncé a konečně i videoklip roku.

Rapper Eminem si vysloužil ceny za nejlepší video v kategorii mužů a nejlepší hip-hopové video.

Nejlepší nový umělec, neboli objev roku, je podle MTV idol dětí a mladších teenagerů  Justin Bieber. V kategorii rockových skupin dostala cenu za videoklip Kings and Queens sestava 30 Seconds to Mars.

Cenu za výtvarné pojetí si odnesl alternativnější projekt Florence and the Machine a videoklip Dogy days Are Over. Nejlepší speciální efekty měl letos videoklip Uprising od rockových Muse.

Během večera vystoupila např. zpěvačka Cher, Mary J. Bligeová a country-popová hvězda Taylor Swiftová, která textem písně Innoncent (Nevinný) narážela na loňský trapas, kdy rapper Kanye West neudržel nervy na uzdě a začal vykřikovat, že cenu měla místo Swiftové dostat Beyoncé.

Zahraniční servery zmiňují i mimořádnou sledovanost MTV Video Music Awards. Přenos, který běžel v neděli večer (v pondělí ráno našeho času) si nenechalo ujít okolo devíti miliónů lidí, což je nejvíce od roku 2004. Podle serveru Variety jde letos zatím o nejúspěšnější pořad v kabelové televizi ve věkové kategorii 12-34 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám