Hlavní obsah

Cenu Emmy za nejlepší seriál roku má Hra o trůny

– Los Angeles

V Los Angeles byly v neděli večer uděleny televizní ceny Emmy. Hlavní cenu pro nejlepší dramatický seriál roku získala fantasy Hra o trůny. Seriál byl oceněn také v řadě dalších kategorií a splnil roli favorita slavnostního udílení nejprestižnějších televizních cen světa. Nejlepším komediálním seriálem byla vyhlášena Viceprezident(ka).

Foto: Mike Blake, Reuters

Peter Dinklage ze seriálu Hra o trůny získal sošku za nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Článek

Seriál Hra o trůny z dílny HBO do slavnostního večera vstupoval s 24 nominacemi. Proměnil například i tu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli (Peter Dinklage), pro nejlepšího režiséra (David Nutter) nebo pro nejlepší scenáristy (David Benioff, D.B. Weiss).

Výpravný seriál Hra o trůny vznikl na motivy bestsellerové fantasy ságy George R. R. Martina. Vypráví epický příběh o pokrytectví a zradě, ušlechtilosti a cti, dobývání a triumfu, jenž se odehrává v mytické říši Západozemí, kde léta a zimy trvají celé roky a touha po moci je věčná.

Akademie televizních umění a věd několikrát v neděli ocenila také komediální seriál Viceprezident(ka), rovněž z produkce placené televize HBO. Ten je podle akademiků nejen nejlepším počinem ve svém žánru roku, ale hraje v něm také nejlepší seriálová komediální herečka (Julia Louisová-Dreyfusová) a nejlepší herec ve vedlejší roli v komediálním seriálu (Tony Hale).

Foto: Mike Blake, Reuters

Julia Louisová-Dreyfusová se soškami Emmy. Jednu získala jako nejlepší komediální herečka. Cenu získal i seriál Viceprezident(ka), v němž hraje.

Trojice scenáristů Viceprezident(ky) Simon Blackwell, Amando Iannucci, Tony Roche se navíc může těšit z Emmy za nejlepší scénář ke komediálnímu seriálu.

Nejlepší seriálHra o trůny
Nejlepší režisérDavid Nutter (Hra o trůny)
Nejlepší herecJon Hamm (Mad Men)
Nejlepší herečkaViola Davis (How To Get Away With Murder)
Nejlepší komediální seriálViceprezident(ka)
Nejlepší komediální herecJeffrey Tambor (Transparent)
Nejlepší komediální herečkaJulia Louisová-Dreyfusová (Viceprezident(ka))

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám