Hlavní obsah

Carmina Burana v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague v Obecním domě

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohemian Symphony Orchestra Prague uvede 6. dubna ve Smetanově síni pražského Obecního domu jedno z nejpopulárnějších děl hudební historie, Carminu Buranu skladatele Carla Orffa. Více než 140 umělců z Bohemian Symphony Orchestra Prague, Bohemian Choir Prague a mezinárodní sólisty povede šéfdirigent orchestru Martin Šanda.

Foto: archiv Bohemian Symphony Orchestra Prague

Bohemian Symphony Orchestra Prague zahraje dílo Carmina Burana.

Článek

„Málokteré klasické dílo se těší takové oblibě napříč generacemi i posluchači různých hudebních žánrů,“ poznamenal Šanda na adresu Carminy Burany.

Jen skladba O Fortuna, která zazněla v bezmála stovce filmových a televizních snímcích, byla vyhlášena jednou z nejužívanějších ve filmovém průmyslu. Kromě toho se však dostala také do hledáčku reklamních producentů, hudebníků a tvůrců počítačových her. Dočkala se tak popových i metalových úprav, remixů, beatboxového coveru nebo přepisu pro sólovou kytaru či bicí.

S odstupem času se tak jeví více než paradoxně, že v době svého vzniku byla Carmina Burana zpochybňována a slova F. J. Ewense, který v roce 1937 pro Kölnische Volkszeitung uvedl, že „není jisté, zda se toto dílo kdy dočká nějaké popularity“, se ukázala jako mylná.

Vstupenky na Carminu Buranu v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague jsou v prodeji v ceně od 990,-Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám