Hlavní obsah

Bývalí členové Nirvany spolu hrají

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dave Grohl (na snímku), bývalý bubeník americké kapely Nirvana, prozradil Howardu Sternovi v jeho televizní show, že se nejenom stýká se žijícími členy slavné grungeové formace, ale také společně nahrávají „opravdu skvělou“ novou hudbu. Poznamenal však, že po sebevraždě zpěváka a kytaristy Kurta Cobaina, frontmana Nirvany, není možné skupinu oživit.

Foto: ČTK

Dave Grohl

Článek

„Krist Novoselic je pilot, létá vlastním letadlem. Žije na severozápadě Pacifiku, a když dorazí do Los Angeles, vždy se setkáme a povečeříme spolu,“ řekl Grohl. „Když jdeme do studia a hrajeme, tak to zároveň nahráváme. Takže jsme natočili věci, které jsou opravdu skvělé. Ale nikdy jsme s nimi nic neudělali. Je to spíš takový přátelský jam než nějaké oficiální setkání,“ řekl současný zpěvák a kytarista rockové kapely Foo Fighters.

S ním a Novoselicem je ve studiu i Pat Smear, bývalý kytarista Nirvany, dnes spoluhráč Grohla ve Foo Fighters. Na otázku hostitele, zda Grohl během těchto setkání zpívá, odpověděl, že hraje pouze na bicí.

„Nemáme zpěváka. Zaznamenali jsme jen instrumentálky, jen si tak hrajeme. Je to velmi neformální. Není na nás vyvíjen tlak, abychom dělali vše, co svět musí slyšet. Je to jen pro zábavu,“ vysvětlil.

„Když se všichni tři spojíme a začneme hrát, zní to jako dřív. Dělá to hluk, stále to dělá pořádný hluk. Zní to jako Nirvana. Když spolu hrajeme, vydáváme ten tradiční kapelní zvuk. Je to vážně super,“ dodal.

Grohl před měsícem řekl, že nevidí návrat k nahrávání hudby pod hlavičkou Nirvany jako reálný. Nejde to podle něho bez Kurta Cobaina, který v dubnu 1994 spáchal ve svém domě sebevraždu. Grohl také hovořil o uvedení skupiny Foo Fighters do Rokenrolové síně slávy, které proběhne v říjnu. „Je neuvěřitelné být uveden do toho prostředí. Není to samozřejmě důvod, proč to děláme, ale když někdo přijde a uzná nás za věc, které jsme rádi věnovali skoro třicet let svého života, je to dobrý pocit. Kapela je opravdu, opravdu poctěna a nadšená.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám