Hlavní obsah

Bude film o Billym Joelovi. Sám se na něm ale nepodílí

Doba filmových biografií slavných osobností světové hudební scény je v plném proudu. Hrdinou té další by měl být dnes dvaasedmdesátiletý americký zpěvák, skladatel a hudebník Billy Joel. Film o jeho životě a kariéře se má jmenovat Piano Man. O scénář i režii se postará Adam Ripp.

Foto: ČTK

Billy Joel s účastí na natáčení váhá.

Článek

Zajímavé je, že tvůrci filmu zatím nemají práva na Joelovu hudbu ani na vyprávění jeho příběhu. Hudebník s tímto projektem totiž zatím nespolupracuje. Podle magazínu Variety má snímek Piano Man vyprávět o Joelových mladých letech a začátcích jeho kariéry.

Šestnáctiletého Billyho Joela objevil Irwin Mazur, který se stal jeho prvním manažerem. Joel strávil první roky své kariéry na Long Islandu, kde byl součástí cover kapely. To se změnilo v roce 1972, kdy si ho všiml Clive Davis, producent spolupracující s Janis Joplinovou, Brucem Springsteenem či Santanou.

Pravda je taková, že filmaři vlastní práva nezbytná k vytvoření filmu o Mazurovi. Ten byl v letech 1965 až 1972 Joelovým manažerem. Rozešli se rok před premiérou Joelova hitového alba Piano Man (1973). Jak tvrdí producenti filmu, otázka hudby použité ve filmu se stále řeší.

Režisér Adam Ripp je synem Artieho Rippa, producenta, který s Joelem spolupracoval. „Billy Joel je součástí mého života od té doby, co s ním můj otec podepsal smlouvu a vstoupil do jeho nahrávací společnosti. Tehdy mi byly čtyři. Joelova hudba je součástí mé DNA. Vždycky jsem chtěl vyprávět neznámý příběh o tom, jak se Billy Joel stal slavným,“ řekl Ripp.

Na výrobě životopisného filmu se také podílí Irwin Mazur. „Sny se plní. Jsou to skutečné události, kterých jsem byl svědkem. Viděl jsem, jak se z místního hudebníka v kapele The Hassles stala hudební ikona, která dodnes baví svět,“ řekl manažer.

Reklama

Výběr článků

Načítám