Hlavní obsah

BSP se vrací na pódia

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček oznámili, že se pod starým názvem BSP letos vrátí na koncertní pódia, a to hned ve dvou vlnách. Nejprve se představí na letních festivalech, podruhé na pěti exkluzivních vánočních koncertech v závěru roku.

Článek

"S tou aktivitou přišli kluci. Já jim řekl, že sice dělám na comebacku Pražského výběru, ale že bychom to mohli na pár koncertech zkusit a pak se uvidí. Pokud bychom měli vydat nové album, potom nejdřív příští rok. Ota a Kamil už ale na nových písničkách pracují," sdělil Právu Michal Pavlíček.

BSP chtějí oživit ducha skupiny z roku 1992, kdy vydali své první album Ota Balage for Kamil Střihavka by assistance Michal Pavlíček. Bylo natočeno v angličtině, získalo šest nominací na české Gramy a singl I Don´t Know patří k nejúspěšnějším písním devadesátých let u nás. O dva roky později vyšlo česky nazpívané druhé album Michal Pavlíček for Kamil Střihavka by assistance Ota Balage. Získalo rovněž šest nominací na prestižní české hudební ceny a nabídlo další slavnou skladbu Země vzdálená.

V roce 1996 se skupina rozjela na svou dosud poslední sérii koncertů nazvanou Turné v modrém (s hostující Lucií Bílou) a následně ohlásila rozchod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám