Hlavní obsah

Brouci znovu zahráli na koncertě v New Yorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Poslední zbývající členové Beatles - Paul McCartney a Ringo Starr se po sedmi letech sešli na sobotním koncertu v New Yorku, kde hráli na podporu nadace Davida Lynche, který podporuje transcendentální meditaci ve školách. McCartney se přiznal, že provozuje tuto meditaci už 40 let.

Foto: ČTK

Paul McCartney a Ringo Starr se spolu sešli po sedmi letech. Koncertu předcházela tisková konference.

Článek

Beatles pomáhá popularizovat transcendentální meditaci, popisovanou jako jednoduché relaxační mentální techniky potlačující stres. V roce 1967 Beatles hledali duševní oporu u indického guru Maharishi Mahesh Yogi.

Během koncertu vzpomínali také na dva zemřelé brouky, Johna Lenona a Georga Harrisona, který zemřel na rakovinu ve svých 58 letech. Naposledy hrál Paul McCartney s Ringo Starrem v listopadu 2002 na koncertě věnovaném Georgovi Harrisonovi v londýnské Royal Albert Hall.

"Milujeme New York a John ho miloval taky. Poslouchejte tuto píseň pro Johna Lenona," řekl McCartney předtím než zahrál smutnou píseň "Here Today", kterou napsal před Lenonovou vraždou v roce 1980.

Na koncertě zazněly slavné songy jako "Yellow Submarine", "It Don't Come Easy" a "Boys".

Reklama

Související témata:

Související články

Beatles jako studijní obor

Liverpoolská univerzita Hope se rozhodla uctít slavné rodáky a rozšířila nabídku studia o magisterský studijní program nazvaný The Beatles, Popular Music And...

Výběr článků

Načítám