Hlavní obsah

Britové nechtějí pustit Pottera do světa

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úvahy a jednání o tom, že by se pátý díl série příhod o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, kterému dala autorka bestsellerů Joanne Kathleen Rowlingová podtitul Fénixův řád, bude točit v Praze, vyvolaly v Británii velkou vlnu rozhořčení a tlaků na to, aby tento "britský národní poklad" zůstal doma.

Článek

"Víme o tom, že tato jednání vyvolala ve Velké Británii hodně negativních emocí a že dokonce i oficiální instituce jsou proti tomu, aby se Harry Potter točil v zahraničí," potvrdila Právu Dušana Chreneková, tisková mluvčí Barrandova, kam by se mělo natáčení z Británie přesunout. Rozhodně však odmítla, že by Barrandov oficiálně dostal zprávu, která údajně prošla britským tiskem, že totiž protestují především rodiče představitele titulní role Daniela Radcliffa. Ti se údajně bojí pustit svého téměř patnáctiletého syna do Prahy, která je prý čím dál nebezpečnější, prolezlá divokým nočním životem.

"Nic takového se k nám ale vůbec nedoneslo a na žádném z jednání se společností Warner Bros nepadlo o Praze a jejím nočním životě ani slovo. Jednali jsme výhradně o podmínkách natáčení, o tom, zda je Barrandov schopen splnit případnou zakázku," řekla Chreneková.

Na dotaz Práva, kdy by se mělo začít v Praze točit, odpověděla: "Ani to ještě nevíme, tak daleko jednání ještě nebyla. Nemluvilo se ještě ani o penězích, takže nejsme schopni říci, o kolik peněz by Barrandov, Praha a vůbec Česko přišly. Věřím, že jednání budou dál pokračovat, že všechny tyto informace jsou spekulací, reakcí na to, že Britové svého Pottera opravdu do světa pustit nechtějí," dodala Chreneková.

Čtvrtý díl Harryho Pottera s podtitulem Ohnivý pohár má světovou premiéru v listopadu a českou 8. prosince 2005. Pátý díl, jehož natáčení by mělo začít v lednu 2006, plánuje vstup do kin v roce 2007.

Související témata:

Výběr článků

Načítám