Hlavní obsah

Británie chystá obdobu hollywoodského chodníku slávy

Nicole Kidmanová vedle Charlieho Chaplina, Rolling Stones a Laurence Olivier bok po boku, tak by měla vypadat britská obdoba hollywoodského chodníku slávy, který má vzniknout v Londýně. Stříbrné hvězdy budou zasazeny v Covent Garden na nádvoří kostela svatého Pavla ze 17. století, který je kvůli dlouholetému spojení s londýnskou divadelní obcí přezdíván "kostel herců".

Článek

Televizní stanice ITV, jež projekt sponzoruje, oznámila, že pro začátek bylo vybráno 100 osobností pocházejících z Británie a britského společenství národů (Commonwealth), které ovlivnily svět zábavy za posledních 50 let. Na hollywodském chodníku slávy je v současnosti více než dva tisíce osobností.

Jména šestnácti britských oceněných byla oznámena 17. srpna, včetně režiséra Alfreda Hitchcocka a herců Aleca Guinnesse, Petera Sellerse či Johna Cleese z komediální skupiny Monty Python. Zbylá jména, vybraná komisí televizních a hudebních osobností, mají být zveřejněna v televizním pořadu 18. září.

Uvádět ho bude hvězda britského rozhlasu a také televizního pořadu Who Wants To Be A Millionaire Chris Tarrant, který řekl: "Při množství jmen, ze kterých se vybírá, nutně dojde k několika překvapivým opomenutím a naopak k oceněním, nad kterými se zvedne pár obočí."

Jedna z již známých oceněných, původem australská komička Dame Edne Everageová, údajně doufá, že bude na chodníku "ležet mezi Michaelem Cainem a Seanem Connerym".

Reklama

Výběr článků

Načítám