Hlavní obsah

Bouřka ukončila koncert hvězd v Českém Krumlově

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Zahájení 26. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov tentokrát nepřálo počasí. Páteční koncert obou operních hvězd Mexičana Ramóna Vargase a Rumunky Angely Gheorghiu v Pivovarské zahradě musel být po dvou třetinách programu ukončen kvůli silnému dešti.

Foto: ČTK

Páteční koncert obou operních hvězd Mexičana Ramóna Vargase a Rumunky Angely Gheorghiu v Pivovarské zahradě musel být po dvou třetinách programu ukončen pro průtrž mračen

Článek

Přitom večer začal velice dobře a plné hlediště sledovalo s nadšením výkony obou pěvců, které doprovázel PKF-Prague Philharmonia s dirigentem Leošem Svárovským.

Árie z oper Verdiho, Masseneta, Gounoda, Pucciniho, Ciley a Donizettiho v první polovině programu v otevřené zahradě podali oba pěvci na krytém pódiu sice v zamračeném, ale nedeštivém počasí velice kvalitně a zejména výkon tenoristy Vargase byl ozdobou večera.

Foto: ČTK

Ramón Vargas a Angela Gheorghiu v pátečním zahajovacím koncert

Po delší přestávce se ale změnilo počasí a začalo jemně, ale stále silněji pršet. Zpočátku oba sólisté zejména v dlouhé pasáži z Bizetovy opery Carmen zápasili s počasím hrdinně a za daných poměrů na mimořádné úrovni, pak ale při delším duetu z Pucciniho Tosky začala bouře s blesky a hromy a déšť pronikl i na pódium. To byl pokyn organizátorům, aby okamžitě ukončili koncert. Lidé jen tak tak unikli obrovské bouři, která ale trvala necelou hodinu.

Foto: ČTK

Ramón Vargas , Angela Gheorghiu a Leoš Svárovský se děkují po jedné z árií

Lze jen poděkovat všem účinkujícím, že podnikli možné i nemožné, aby většinu koncertu publikum mohlo vyslechnout a podílelo se tak na mimořádném večeru, který nabídl možná až příliš zážitků, ale u takových open-air koncertů se tak někdy stává.

V sobotu a v neděli již v krytých sálech mohl festival nerušeně pokračovat koncerty ruské houslistky Marie Solozubové s rozhlasovými symfoniky (SOČR) a souboru Schola Gregoriana Pragensis. V úterý v Maškarním sále vystoupí na festivalu Škampovo kvarteto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám