Hlavní obsah

Boskovice ožijí festivalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSKOVICE

Tento čtvrtek začíná dvanáctý ročník čtyřdenního festivalu Boskovice 2004, jednoho z unikátů naší festivalové scény. Přehlídka, jejíž původním záměrem bylo upozornit na devastaci jedinečné židovské čtvrti v Boskovicích, se odehrává po celém městě. Nabízí kromě hudebních a divadelních produkcí i filmová představení, autorská čtení a výstavy.

Foto: archiv Agentury Velryba

Loňský vítěz soutěže netradičních plavidel.

Článek

Festival se může pochlubit nejen žánrovou pestrostí, ale i množstvím scén, z nichž můžou návštěvníci vybírat - amfiteátr letního kina je určený velkým koncertům. Synagoga naopak skýtá útočiště pro komornější vystoupení, stejně jako scéna Za muzeem, v Městském kině proběhnou filmové projekce, Zámecký skleník poskytne prostor jazzovým koncertům a jamům. Scéna Pod zámkem je vyhrazena rytmům reggae.

Divadelní představení patří již od začátku k tradicím festivalu. Po odpoledních představeních na hradě a se večer divadla přemístí do Divadelního  šapitó. Hrát budou Teatr Novogo Fronta, divadlo Continuo, ostravské Bílé divadlo či Ústaf Brno.

Kdo zahraje

Boskovický festival staví nejen na tradičních tahácích, jako jsou letos Psí vojáci, Vítkovo kvarteto, -123 min., OTK a Vladimír Václavek, přijedou i němečtí Yellow Cup, hrající ska a reggae, či slovenští Dlhé diely. Z nových dramaturgických objevů se můžeme těšit na ostravskou funkovou kapelu Kuličky štěstí. Jako největší překvapení festivalu avizují pořadatelé Nuselský umělecký orchestr.

Mezinárodní sestava kapel slibuje zajímavé zážitky při jam session. Vystoupí například: In2Funk, Vertigo, In the pocket, The Young Pekáč, Blue Jay Fun Cayz (D), Madfinger, Heavy Me(n)tal (D), Nedaba, Stefan Graser Quartett (D), KK band, Tandem Plus, Big Band Trumpets, Nel´o´feel (D).

Bohatou nabídku přináší filmová sekce festivalu, kromě tématických pásem jako Vzpomínka na Vladimíra Vláčila, Ozvěny festivalu Jeden svět, Zločiny komunismu, Občan Kryl a další, budou promítnuty filmy 66 sezón, Otesánek, Ničeho nelituji, Sbohem, slunce, Sentiment, Hledání, Kouř nebo Fanny a Alexandr. Pro fanoušky kultovního seriálu Červený trpaslík je připraveno jeho nonstop promítání.

Praktické rady

Na jednotlivé akce se prodávají vstupenky v cenách od 10 Kč do 250 Kč. Na místě si lze koupit i permanentku za 750 korun.

Ubytovat se je možné buď ve vlastních stanech v kempu, nebo již tradičně v tělocvičnách. Již samozřejmostí je úschovna zavazadel a kol.

Podrobnější informace naleznete na www.unijazz.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám