Hlavní obsah

Boskovice nabídnou jazzovou i rockovou scénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSKOVICE

Po třinácté se letos koná multižánrový festival Boskovice, který začíná ve čtvrtek. Do neděle nabídne koncerty, divadelní představení i filmové projekce a výstavy.

Článek

Divákům se představí například skupiny Tata Bojs, Umakart a Ty syčáci, písničkář Jiří Schmitzer  i divadelní soubory  Buchty a loutky, Divadlo v 7 a půl nebo Studio dům. Promítnut bude Felliniho Amarcord, Švankmajerova Lekce Faust, Kusturicův Otec na služební cestě i několik snímků Martina Šulíka.

Koordinátor festivalu, předseda pořádajícího sdružení Unijazz Čestmír Huňák pro Právo uvedl, že cíl festivalu je stále stejný: "Přivézt lidi do Boskovic a seznámit je židovskou čtvrtí, kterou se za léta podařilo zrekonstruovat. Mohou vidět jak práce dále pokračují." 

Současně sdělil, čím se letošní ročník odlišuje od předchozích: "Na tři dny je rozšířena jazzová scéna. Vystoupí na ní, jak tuzemská špička reprezentovaná  trii Davida Dorůžky a Romana Pokorného, tak zahraniční soubory včetně českofinského Paraneura a Němců Hartmut Dorschner. Za muzeem je zřízená rocková scéna. V pátek budou na hlavní scéně hrát soubory čerpající z různých druhů folklóru včetně toho městského, vystoupí tam Tomáš Kočko, Jiří Schmitzer i maďarští Erzi Kiss Music. Kvůli tomu že pražské Bienále zrušilo doprovodný program, nedorazí Američanky Charming Hostess."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám