Hlavní obsah

Bono Vox a Penélope Cruz bojují za vakcinaci

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák skupiny U2 Bono Vox, herečka Penélope Cruz nebo herci Michael Sheen a David Oyelowo propůjčili hlas animovaným postavičkám v seriálu Pandemica. Ten je vytvořený pro zvýšení informovanosti o přednostech očkování v zemích třetího světa. Chce upozornit na nedostatek vakcín v chudých zemích.

Foto: ČTK/APInvision/Richard Shotwell

Penélope Cruz

Článek

Podle www.rollingstone.com za seriálem stojí mezinárodní nezisková organizace One Campaign, která od roku 2004 bojuje mimo jiné s extrémní chudobou a jejímž spoluzakladatelem je právě Bono Vox.

„Uvidíte, že Pandemica je nejhorší místo, kde je covid-19 pandemie,“ řekl Bono. „Vakcíny přinášejí naději, ale nebudou východiskem, dokud nebude mít každá země přístup k jejich dostatečnému množství.“

Podle Penélope Cruzové je seriál „přesvědčivou ukázkou nerovnosti po celém světě“. Věří, že seriál přispěje ke změně přístupu a nikdo už nebude pozadu. Seriál Pandemica je k vidění na stránkách a YouTube organizace One.

Podle organizace je v současné době méně než jedno procento celosvětově podaných dávek vakcín proti covidu použito pro nejchudší země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám