Hlavní obsah

Bon Jovi předběhl Lady Gaga, má komerčně nejúspěšnější turné roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na Lady Gaga. V roce 2010 na pódiu nejvíce vydělal zdánlivě zapomenutý pop-rocker z osmdesátých let Bon Jovi. Podle informací Pollstaru předběhl i australské AC/DC, jejichž stadiónové koncerty se často vyprodají během jednoho dne.

Článek

Bon Jovi podle Pollstaru vydělal na koncertech celkově 201 miliónů dolarů před zdaněním (3,8 miliardy korun) a druzí AC/DC asi 177 miliónů (3,36 miliardy korun). U2, kteří byli minulý rok na prvním místě, poklesli na třetí příčku. Na lístcích se v jejich případě vydělalo asi 160 miliónů dolarů (cca 3 miliardy korun).

Do první desítky se dostala ještě Lady Gaga, která odehrála nejvíc koncertů ze všech (138), ale finančně na tom byla hůře než mnohem "línější" AC/DC se čtyřiceti koncerty a U2 s pouhými třiceti koncerty za rok.

Dále následuje Metallica, Michael Bublé, Paul McCartney, Eagles, Roger Waters a show pro děti Walking with Dinosaurs, což není koncert, ale Pollstar ji zahrnuje mezi komerčně nejúspěšnější události roku 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám