Hlavní obsah

Bohemian Rhapsody je komerčně nejúspěšnějším filmem o hudební osobnosti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film o Freddiem Mercurym a skupině Queen Bohemian Rhapsody se stal komerčně nejúspěšnějším snímkem o hudební osobnosti v dějinách, uvedla BBC. Tržby se přiblížily miliardě dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Rami Malek dostal za roli Freddieho Oscara a Zlatý glóbus.

Článek

Bohemian Rhapsody pravděpodobně snadno překoná hranici miliardy dolarů. Vlna zájmu se zvedla v Asii, Queen mají rádi v Japonsku a také v Číně se podařilo dohodnout premiéru, což není samozřejmostí.

Číňané ale neuvidí stejný film jako my. Cenzura si s ním pohrála, nesmí se v něm zmiňovat např. homosexualita a drogy. Životní příběh Freddieho Mercuryho bez homosexuality ovšem nebude dávat smysl.

Foto: CinemArt

Bohemian Rhapsody, hit přelomu loňského a letošního roku.

Cenzurován byl i projev protagonisty snímku, herce Ramiho Maleka, který získal Oscara za výkon v hlavní roli. Čínská Mango TV byla na sociálních sítích kritizována, protože cenzurovala zmínku, že je to film o gayovi.

Film patří k nejlepším i v poměru cena/výkon, protože studio Fox stál pouhých 50 milionů. Za jeho úspěchem stojí především hudba a charisma Mercuryho, film se ale snaží líčit i vnitřní konflikt hrdiny, který bojuje se svou orientací v době, kdy se o tom nesmělo moc mluvit.

Trailer k filmu Bohemian Rhapsody Video: CinemArt

Vyhlašování komerčně nejúspěšnějších filmů je vždy trochu sporné, nejvýdělečnější totiž nemusí být nutně nejnavštěvovanější. Správně by se měla započítávat i inflace.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám