Hlavní obsah

Bob Geldof chystá velkou benefiční akci Live 8

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bob Geldof, který uspořádal v roce 1985 velký charitativní koncert Live Aid na pomoc hladovějícím v Africe, plánuje na letošní léto další obří benefiční akci. Před summitem nejvyspělejších zemí G8 se 2. července uskuteční v londýnském Hyde Praku koncert Live 8 proti chudobě ve světě.

Článek

Koncert podporuje kampaň Učiňte chudobu historií, jejíž cílem je donutit bohaté země, aby odpustily chudým státům dluhy a zvětšily pomoc na jejich rozvoj.

Geldof akci komentoval slovy: "Co začalo před dvaceti lety, se v několika týdnech stane politickým bodem. Existuje více než šance, že  kluci a holky s kytarami pohnou zeměkoulí." Schůzka G8 se uskuteční v Británii v Gleneagles od 6. do 8. července. Pobočné koncerty se uskuteční ve Filadelfii, Paříži, Římě a v Berlíně.

Koncertu se mají zúčastnit U2, Rolling Stones, Paul McCartney, Robbie Williams, Madonna, Sting a Joss Stone. Navzdory spekulacím se akce podle všeho nezúčastní Spice Girls. Popřela to mluvčí Victorie Beckhamové, ovšem uvedla, že dívky s organizátory pořád jednají a možná se připojí později.

Akce Live Aid se uskutečnila 13 července 1985 ve Wembley a na filadelfském stadiónu J.F.K. Vynesla 40 miliónů liber. Zahájila sérii velkých benefičních rockových koncertů.

Bob Geldof loni vystoupil na festivalu Colours Of Ostrava. V devadesátých letech hrál i v Praze. Prosadil se koncem 70. let ve skupině Boomtown Rats, která se pohybovala na pomezí punku, folku a popu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám