Hlavní obsah

Bob Dylan ohlásil album, po letech nejde o coververze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bob Dylan zveřejnil datum vydání i seznam písní nového řadového alba Rough and Rowdy Ways. Vydá ho 19. června.

Foto: Archiv, Právo

Bob Dylan

Článek

Jedná se o první plnohodnotné LP s originálními skladbami od desky Tempest z roku 2012. Pak vyšly desky Shadows in the Night, Fallen Angels a Triplicate, ale to byly coververze. Již před vydáním novinky zveřejnil singly False Prophet, I Contain Multitudes a Murder Most Foul.

Bob Dylan chtěl jet na letní turné po Americe, ale v květnu ho kvůli pandemii zrušil.

„Doufáme, že se dostaneme na turné v nejbližší možné době, jakmile si budeme jistí, že je to bezpečné pro fanoušky i členy našeho týmu,” uvedl Dylan.

RECENZE: Bourák protančí sudetským panoptikem a zapomene, co chtěl říct

Film

Díky písni Murder Most Foul se poprvé dostal do čela amerického žebříčku Billboard Hot 100. Murder Most Foul trvá téměř 17 minut a zmiňuje 60. léta, Kennedyho, Beatles i Marilyn Monroe.

Zajímavostí je, že jako skladatel se Dylan na první příčku Billboardu nikdy nedostal, jeho megahit Like a Rolling Stone byl pouze druhý. Uspěl sice v roce 1963 s písní Blowin' in the Wind, ale ukázalo se, že není skutečným autorem melodie. Pete Seeger upozornil, že Blowin' in the Wind je vlastně upravený spirituál No More Auction Block/We Shall Overcome a Dylan to sám uznal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám