Hlavní obsah

Billie Eilish je na turné a sláva ji baví

Právo, Tereza Frýdová

O zpěvačce Billie Eilish se v poslední době mluví. Ve svých sedmnácti letech je označována jako hlas moderní generace, který motivuje mládež k osobitosti a skrze temné depresivní skladby oslovuje miliony fanoušků po celém světě.

Foto: Lucie Levá

Billie Eilish při svém nedávném pražském koncertu.

Článek

Nutno říci, že to kalifornská rodačka s diagnostikovaným Touretteovým syndromem, depresemi a stavy synestézie už od dětství neměla jednoduché. Zajímavé je, že v kontrastu se svým vzhledem teenagerské rebelky nepožívá drogy ani alkohol a na turné se neobejde především bez své oblíbené bezlepkové tortilly.

Během letošního roku se musela vypořádat se ztrátou soukromí a dalšími strastmi, jež jí sláva přinesla. V rozhovoru pro americký magazín Rolling Stone mluvila o pocitech, které před probíhajícím koncertním turné měla.

„Mám práci, která mi neumožňuje, abych se zhroutila. Nemohu se jít vybrečet, nemohu křičet a propadnout šílenství. Musím zkrátka pracovat a být v pohodě,“ vysvětlila.

Uvedla, že jí pomohla návštěva psychologa a také to, že trávila více času se svými přáteli a věnovala se oblíbenému koníčku – jízdě na koni.

Zpěvaččin tým neponechal nic náhodě a při přípravách na turné se vynasnažil, aby se cítila co nejlépe. Nachystal pro ni rovnou dva speciální autobusy. Zatímco v jednom má k dispozici vlastní ložnici a sprchu, druhý slouží k setkání s přáteli, kde s nimi může odpočívat.

Foto: Lucie Levá

Billie Eilish je hlasem své generace.

Na turné ve Spojených státech ji doprovodily máma a nejbližší kamarádka Zoe, se kterou se zná od dětství. Je pro ni emocionální podporou, v zákulisí spolu často hrají karetní hru Uno. A podle rozhovorů z poslední doby to vypadá, že se Billie Eilish daří lépe než kdykoli jindy, a slávu si užívá.

„Musím se přiznat, že se mi líbí být slavná. Je to super. Mám ráda ten pocit, že ať jdu kamkoli, všichni vědí, kdo jsem. To je šílené! Nemůžu si stěžovat,“ sdělila časopisu Rolling Stone.

V rámci světového turné vystoupila 20. srpna v České republice. Původně měla zazpívat v pražském Foru Karlín, ale lístky byly vyprodány za čtyři minuty, a tak se místem konání koncertu stala O2 arena, kde bylo také vyprodáno.

Billie Eilish, celým jménem Billie Eilish Pirate Baird O’Connellová, je americká zpěvačka a skladatelka. Se svým hitem Bad Guy, které vyšlo na albu When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, se stala první hudebnicí, jež se narodila po roce 2000 a obsadila první místo v americkém žebříčku Billboard Hot 100.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám