Hlavní obsah

Benefiční večer StarDance pomáhá Centru Paraple

Taneční soutěž StarDance mohou diváci České televize letos sledovat již posedmé. Sedmý taneční večer, v sobotu 28. listopadu, proběhne speciální benefice ve spolupráci s Centrem Paraple. Do choreografie soutěžních párů se zapojí i lidé, kteří skončili na vozíku. Během benefice mohou lidé posílat dárcovské zprávy, jejichž výtěžek půjde na rozvoj centra.

Foto: Centrum Paraple

Marie Doležalová a Marek Zelinka při nácviku na benefiční večer s jedním z klientů Centra Paraple.

Článek

Během benefičního večera se diváci formou medailonku dozví příběhy účinkujících z Centra Paraple, kteří skončili na vozíku. Večer zahájí dětští tanečníci pod vedením Honzy Ondera.

Ve druhé části večera diváci uvidí společný tanec bývalých profesionálních tanečníků z předchozí řady StarDance. Speciální vystoupení bude mít i Marek Eben.

Foto: Centrum Paraple

Jitka Schneiderová a Marek Dědík při nácviku

Benefiční sobotní večer bude zvláštní nejen zapojením lidí na vozíku, ale také tím, že se při něm nebude žádný z tanečních párů vyřazovat. Porotci budou ale i tak jednotlivé tanečníky hodnotit, což se může promítnout v dalším běžném vyřazovacím večeru. Po skončení benefičního večera budou moci diváci opět posílat hlasy svým favoritům.

Naposledy diváci ze soutěže vyřadili zpěvačku Leonu Machálkovou s tanečním partnerem Michalem Necpálem. [celá zpráva]

Jelikož se taneční soutěž StarDance těší velké oblibě u diváků, proběhne letošní televizní benefice pro Centrum Paraple právě ve spojení s tímto zábavním pořadem.

Paraple pomáhá už 20 let 

Rehabilitační a poradenské Centrum Paraple již přes dvacet let poskytuje ročně služby až 1400 lidem na vozíku z celé České republiky. Každý rok přibude více než 250 lidí, kteří kvůli nemoci nebo úrazu zůstanou upoutáni na invalidní vozík.

Foto: Centrum Paraple

Radek Banga a Tereza Bufková při zkoušce na benefiční večer

Centrum pomáhá pacientům s poškozením míchy zlepšit jejich celkový fyzický a psychický stav, v nezávislosti, s návratem k rodině. I díky přičinění týmu více než padesáti lidí se mohou postižení na vozíku věnovat svým koníčkům a zájmům, zapojují se opět do běžného života.

Centrum Paraple založil v roce 1994 Zdeněk Svěrák spolu s Olgou Havlovou a Svazem paraplegiků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám