Hlavní obsah

Benefice StarDance pro Centrum Paraple vynesla přes 15 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na parketu taneční soutěž České televize StarDance se v sobotu večer k pětici tanečních párů přidali vozíčkáři. Diváci a sponzoři v rámci benefičního večera pro Centrum Paraple přispěli na jeho provoz částkou 15 019 476 korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Benefiční večer StarDance pro Centrum ParapleVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

U zrodu centra, které pomáhá vozíčkářům, stál v roce 1994 spolu se svazem paraplegiků i Zdeněk Svěrák, který v rámci benefice tradičně zasedl mezi porotce.

Ačkoliv v rámci večera nikdo soutěž neopustil, známky udělené porotou se párům podle pořadí přičtou příští týden.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Daniela Písařovicová, Radim Štrobl a Michal Mládek.

Jako první předvedli freestyle Daniela Písařovicová, Michal Mládek a Radim Štrobl který se na vozíčku ocitl po autonehodě. Trojice získala od porotců 34 bodů, přičemž Zdeněk Svěrák ocenil výkon smajlíkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Lenka Nora Návorková, Erika Trousilová a Jiří Dvořák.

Další trojici tvořili Jiří Dvořák, Lenka Nora Návorková a Erika Trousilová, která je upoutána na vozík po pádu ze stromu. Na skladbu od Zuzany Navarová předvedla trojice taneční kreaci, kterou Zdeněk Svěrák ocenil srdíčkem a porotci ohodnotili 34 body.

Svěráka zaujal v tanci příběh lázeňského šviháka.„Zvolili jste velmi těžký žánr, to je taneční groteska,” doplnil Radek Balaš. „Škoda, že vás dvojice nenechala více tančit, se bála, že byste je zastínila,” dodal k Trousilové Zdeněk Chlopčík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Marek Dědík, Petr Pokorný a Pavla Tomicová.

Jako další nastoupili na parket Pavla Tomicová, Marek Dědík a Petr Pokorný, který ochrnul po skoku do vody. Na skladbu od kapely Metallica využili fyzických dispozic Pokorného i Tomicové, která svého nového tanečního partnera v závěru doslova „postavila na nohy”.

„Petr byl celou dobu středobodem dění,” ocenila Tatiana Drexler. „Vy jste udělal to, co je snem každého vozíčkáře,” připomněl závěr vystoupení Svěrák. Porotci dali trojici 40 bodů a Svěrák přidal symbol motýla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Veronika Lálová, Hana Doležalová a David Svoboda.

Předposlední trojici vytvořili David Svoboda, Veronika Lálová a Hana Doležalová, která je na vozíku po pádu z kola na závodech. Na sport nezanevřela a věnuje se celé řadě disciplin včetně vodního lyžování.

Svatební choreografie se zamlouvala Zdeňku Chlopčíkovi i Václavu Kunešovi. „Pro mě to byla nádherná veselá svatba,” přiznal. Porotce ohodnotili trojici 37 body, přičemž Svěrák přidal čtyřlístek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Veronika Arichteva, Antonín Braniš a Michal Necpál.

Jako poslední zatančili na skladbu punkových Ramones Veronika Arichteva, Michal Necpál a Antonín Braniš. Ten je na vozíku po skoku do nehluboké vody.

Netradiční choreografie, při níž všichni tanečníci začínali na invalidních vozících byla odměněna dlouhotrvajícím potleskem. Zdeněk Svěrák ocenil, že „choďáci” zkusili být  na vozíku. „Bylo to neuvěřitelně krásné,” ocenila Tatiana Drexler. Porotci trojici dali 39 bodů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Benefiční večer StarDance pro Centrum Paraple

Benefici doplnilo i vystoupení dětí z tanečního centra v Sokolově a taneční skupiny 420PEOPLE, jejímž zakladatelem je Václav Kuneš. Na tanečním parketu proto nemohl chybět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám